Різне

У Циганкова і Довбика є тіньовий друг-помічник в Жироні: в Іспанії розкрили деталі побуту українців

Переглядів 16759
Владислав Лютостанський
7 голосів
Віктор Циганков та Артем Довбик. Фото: ФК Жирона
Відоме іспанське видання детально розповіло про побут та адаптацію українських легіонерів Віктора Циганкова та Артема Довбика, що виступають за каталонську Жирону.

У іспанському виданні відзначили важливість Віктора Циганкова для Жирони, яку не може повною мірою передати статистика голів та асистів.

«Вплив Циганкова виходить за рамки статистики, і Мічел часто визначає його як відмінного футболіста. Він також був ключовим у приході Артема Довбика на «Монтіліві», як зізнався сам форвард у своїй презентації, і є ключовим у його адаптації».

Також в Іспанії відзначили наскільки типаж Довбика вписався у команду побудову гри Жирони. 

«Довбик ідеально підходив по профілю до Кастельяноса, який сьогодні є футболістом Лаціо. Національність не була обов’язковою вимогою, скоріше це був «певний збіг».

У каталонській команді Довбик та Циганков більше спілкуються з гравцями, які володіють англійською мовою.

«Обидва футболісти з сім'ями живуть біля тренувального центру клубу «Ла Вінья». Циганков, більш сором'язливий і інтровертний, і Довбик, дещо більш екстравертний. Спілкуються, перш за все, з гравцями, що розмовляють англійською, такими як Дейлі Блінд, Бернардо Еспіноза, Давід Лопес чи Алеш Гарсія».

Також з'ясувалося, що в Жироні українцям допомагає менеджер з екіпірування Вієрус Юліус (росіянин, що працює у клубі з 2012 року, родичі якого на момент початку повномасштабного вторгнення проживали в Україні).

Вієріус Юліус. Фото: El Punt Avui

«Зазвичай їх завжди бачать разом з менеджером клубу Юліусом. У клубі кажуть, що він часто виступає перекладачем і що саме він дуже допоміг їм під час приїзду у процесі адаптації», – йдеться у матеріалі Mundo Deportivo.

  • Циганков в нинішній кампанії за Жирону має 1+1 за системою гол+пас.
  • Довбик забив три голи та оформив два асисти у семи матчах за каталонський клуб.
  • Наразі Жирона очолює турнірну таблицю іспанської Ла Ліги, випереджаючи Реал на одне очко.
  • В наступному турі Жирона зіграє на своєму полі з мадридцями 30 вересня о 19:30.
Найкращі букмекери
1
9.9
150000 грн
Сайт