Різне

України ще не отримала гроші від продажу Челсі: джерело повідомило подробиці

Переглядів 604
Дмитро Котков
1 голос
Роман Абрамович. Фото: Google
Стало відомо, що гроші від продажу лондонського Челсі, є замороженими на банківському рахунку. Наразі вони заблоковані на рахунку, що належить компанії Абрамовича «Фордстам».

Кошти від продажу Челсі, який належав російському олігарху Роману Абрамовичу вже два роки заморожені на банківському рахунку у Великобританії. Про це повідомляє The Guardian.

Челсі, який належав Абрамовичу, продали ще у 2022 році за 2,5 млрд фунтів, із домовленістю, що ці гроші підуть на допомогу жертвам війни в Україні.

Але до 2024 року уряд Британії так і не зміг домовитись із колишнім власником Челсі про використання коштів із продажу. Наразі вони заблоковані на рахунку, що належить компанії Абрамовича «Фордстам».

Люди, близькі до Абрамовича, стверджують, що домовленість полягала в тому, що гроші мають піти «всім жертвам конфлікту в Україні та його наслідків», в той час, як міністри наполягали на тому, що вони мають бути витрачені виключно на гуманітарні цілі в Україні.

Члени комітету Палати лордів у європейських справах назвали «незрозумілою» нездатність міністрів уряду Ріші Сунака витратити ці гроші на Україну через майже два роки після того, як було досягнуто домовленості про продаж.

  • Челсі, за який грає зараз українець Михайло Мудрик, з 31 очком у активі посідає десяте місце в АПЛ.
  • Наступний матч лондонська команда зіграє проти Ліверпуля сьогодні, 31 січня. Початок зустрічі о 22:15.
Найкращі букмекери
1
9.9
150000 грн
Сайт