Різне

Українського футболіста включили в топ-10 найкращих гравців в історії футболу: він увійшов в солідну компанію

Переглядів 356
Владислав Лютостанський
1 голос
Олександр Зінченко. Фото: ФК Арсенал
Гравець національної збірної України Олександр Зінченко потрапив до десятки найкращих інвертованих фулбеків в історії футболу, обігнавши зірок з топ-клубів.

Український захисник лондонського Арсеналу Олександр Зінченко розташувався на шостому місці у рейтингу 10 найкращих інвертованих фулбеків у футбольній історії за версією видання Givemesport.

27-річний оборонець розташувався вище захисників Манчестер Сіті (Джона Стоунса та Мануеля Аканджі), а також обігнав універсала Баварії Йозуа Кімміха та одноклубника Бена Вайта.

«Почавши свою кар'єру як креативний півзахисник, Зінченко ніколи не був справжнім оборонцем, але з м'ячем у нього завжди була зовсім інша розмова.

Виняткова техніка українця в поєднанні з унікальним низьким центром тяжіння дає йому змогу утримувати м'яч навіть у найнезручніших ситуаціях, що, своєю чергою, робить його ключовою тактичною фігурою для кожного з менеджерів, під керівництвом яких він грав».

Також у виданні відзначили універсальність українського виконавця.

«Універсальність Зінченка зіграла ключову роль у домінуванні Манчестер Сіті під керівництвом Гвардіоли, допомогла команді виграти кілька титулів Прем'єр-ліги і кубків.

Його перехід в Арсенал виявився не менш значущим, там його здатність зміщуватися в півзахист надала команді Мікеля Артети велику тактичну гнучкість, сприяючи її поверненню в боротьбу за титул».

Найкращим інвертованим фланговим захисником було визнано легенду мюнхенської Баварії Філіппа Лама.

Найкращі інвертовані захисники в історії футболу

  1. Філіпп Лам
  2. Серхі Бархуан
  3. Альберт Феррер
  4. Жоау Канселу
  5. Трент Александр-Арнольд
  6. Олександр Зінченко
  7. Джон Стоунс
  8. Йозуа Кімміх
  9. Бен Вайт
  10. Мануель Аканджі

Нагадаємо, що Зінченко продовжує відновлюватися від ушкодження литкових м'язів. Цього сезону за лондонців Олександр зіграв лише у двох матчах, результативними діями не відзначався.

Найкращі букмекери
1
9.9
150000 грн
Сайт