Різне

Відбив пенальті Мілевського і був основним у Блохіна: ексворотар Динамо і збірної України офіційно змінив клуб

Переглядів 14121
Владислав Лютостанський
1 голос
Максим Коваль. Фото: ФК Шериф
Колишній воротар національної збірної України та київського Динамо Максим Коваль після того, як покинув тираспольський Шериф, став гравцем грецької Каламати.

У середу, 10 січня, грецький футбольний клуб Каламата оголосив про підписання контракту з українським воротарем Максимом Ковалем.

Угода 31-річного голкіпера з клубом розрахована до 30 червня 2025 року. Раніше повідомлялося, що Ковалем цікавився румунський ЧФР Клуж та неназваний клуб з УПЛ.

Наразі Каламата посідає п'яте місце у другій грецькій Суперлізі (Південна група), відстаючи від лідера на шість очок. Як зазначив клуб, його завданням є вихід до елітного дивізіону вже за підсумками цього сезону.

Однак згодом сам Коваль в коментарі сайту «Український футбол» спростовав його трансфер в Каламату, зазначивши, що він веде перемовини з Арісом, а з Каламатою є варіант з піврічною арендою.

Нагадаємо, що розпочинав свій футбольний шлях Коваль у запорізькому Металурзі (2008-2010). У складі запорожців Максим провів 22 гри: 26 пропущених голів, шість матчів на нуль. 

Одним з найяскравіших спогадів про період Коваля у Запоріжжі є його відбитий пенальті у грі 15-го туру УПЛ проти київського Динамо у сезоні 2009/10. Тоді 17-річному голкіперу протистояв зірковий нападник біло-синіх Артем Мілевський. Однак брак досвіду не завадив Максиму відбити удар з позначки, принісши свої команді нічию (0:0).

Не вдалось завантажити відео.

Подейкують, що саме після цього відбитого пенальті Коваль зацікавив Динамо. Перехід Максима до київського клуб стався влітку 2010 року, за нього було заплачено 3,1 млн євро. Загалом за Динамо (2010-2019) воротар провів 106 матчів, зігравши в 43 з них «на нуль» і пропустивши 101 гол.

Найбільше Ковалю серед головних тренерів Динамо довіряв Олег Блохін, під його керівництвом голкіпер провів 36 поєдинків.

Саме за Блохіна Коваль дебютував у національній збірній України 1 червня 2012 року в контрольній грі проти Австрії. У тому матчі Максим відіграв другий тайм, пропустивши два голи (2:3). Усього за збірну воротар зіграє ще одного разу вже аж через п'ять років у контрольному матчі проти Словаччини (1:0).

  • Перебуваючи на контракті в Динамо Коваль грав за такі клуби, як Говерла, Оденсе та Депортіво (Ла-Корунья).
  • Покинувши київський клуб воротар захищав кольори Аль-Фатеха з Саудівської Аравії.
  • У 2022 році став гравцем тираспольського Шерифа: 41 матч, 47 пропущених голів, 16 ігор «на нуль».
Найкращі букмекери
1
9.9
150 %
Сайт