Різне

«Він міг першим пасом вивести віч-на-віч з воротарем Блохіна»: Решко попрощався із померлою легендою Динамо

Переглядів 315
Богдан Чернишевський
1 голос
Стефан Решко. Фото: ФК Динамо
Легендарний захисник київського Динамо і збірної СРСР Стефан Решко відреагував на смерть свого колишнього партнера по клубу і збірній Анатолія Конькова.

Легенда Динамо Стефан Решко відреагував на смерть свого колишнього партнера по команді і збірній, експрезидента УАФ Анатолія Конькова.

Решко згадав спільні виступи з Коньковим. 

«Анатолій Коньков – хороша людина, великий футболіст «Динамо» і збірної СРСР. Мені доводилося грати з ним в парі у захисті, але в основному, він був так званим «хвилерізом» – опорним півзахисником. 

Він відзначив ігровий універсалізм Конькова. 

«На цій позиції він дуже добре діяв, міг першим пасом в атаку вивести віч-на-віч з воротарем Блохіна, міг і допомогти нам з Мішою Фоменком поборотися ззаду у захисті». 

Решко розповів про людські якості колишнього глави УАФ. 

«Він був видатним гравцем, європейського рівня, та й людиною нормальною, скромною. Окрім того, що ми грали в одній команді, ще жили в одному будинку. Після завершення футбольної кар’єри почали бачитися рідше – у нього тренерська робота, у мене – викладацька в академії МВС України». 

За словами колишнього гравця, під час керівництва українським футболом Коньков проявляв свої організаторські здібності. 

«Коли він очолив Федерацію футболу, теж проявив організаторські здібності, які свого часу були у нього і на полі. Футбол при ньому потроху розвивався», – наводить слова Решка пресслужба Динамо. 

  • Коньков пішов з життя 4 жовтня у віці 75 років.
  • Як гравець виступав за Шахтар (1968-1974), київське Динамо (1975-1981) і краматорський Авангард (1965-1967).
  • Він ставав чотириразовим чемпіоном СРСР у складі киян (1975, 1977, 1980, 1981), в 1975 році перемагав у Кубку володарів кубків і Суперкубку УЄФА. У складі збірної завоював бронзові медалі Олімпійських ігор (1976).
  • Був головним тренером Шахтаря і збірної України.
  • З вересня 2012 по січень 2015 року Анатолій Дмитрович був президентом УАФ.
Найкращі букмекери
1
9.9
150000 грн
Сайт