Різне

Вперше в історії Євро: збірна Франції дійшла до півфіналу, встановивши антирекорд турніру

Переглядів 6254
Дмитро Котков
2 голоси
Французи радіють виходу до півфіналу. Фото: Eurosport
Національна команда Франції переграла Португалію в чвертьфіналі чемпіонату Європи та наблизилася ще на один крок до бажаного трофею. Але зробили «ле бльо» це досить у незвичному стилі.

П’ятого липня в рамках 1/4 фіналу Євро-2024 зустрілися збірні Португалії та Франції. 

Основний час цієї зустрічі завершився з рахунком 0:0. В екстратаймах суперники також не забивали. Доля поєдинку вирішувалася в серії пенальті, в якій сильнішими виявилися французи (5:3).

Поки що на цьому Євро французи забили лише один м’яч. У матчі проти поляків (1:1) Кіліан Мбаппе реалізував пенальті. Інші два взяття воріт з австрійцями в групі (1:0) та бельгійцями в 1/8 фіналу (1:0) стали результатом автоголів.

Таким чином, Франція стала першою командою в історії чемпіонату Європи, яка вийшла у півфінал, не забивши жодного гола з гри. Але також слід зазначити, що французи так само з гри і не пропускали. Тільки польський форвард Роберт Левандовський з пенальті забив у ворота «ле бльо».

«Франція пройшла до півфіналу з нулем забитих м’ячів із гри. Вперше в історії Євро. Також нуль пропущених м’ячів з гри», – пише інсайдер Фабріціо Романо на своїй сторінці в Х.

  • У півфіналі Франція зустрінеться з Іспанією (09.07).
  • Шостого липня відбудуться ще два чвертьфінали чемпіонату Європи, а саме Англія – Швейцарія та Нідерланди – Туреччина.
Найкращі букмекери
1
9.9
150000 грн
Сайт