Різне

«Я бачив «руський мир‎»: ексзірка Динамо та збірної України пояснив, чому пішов на службу у ЗСУ

Переглядів 224
Віктор Глухенький
2 голоси
Владислав Ващук. Фото: Фейсбук
Колишній оборонець національної збірної України та київського Динамо Владислав Ващук, який зараз служить у лавах збройних сил України, розповів, чому він вирішив стати військовим.

Владислав Ващук, який понад рік тому добровільно мобілізувався до лав ЗСУ і з того часу рятує життя своїх побратимів на найгарячіших ділянках фронту, служачи військовим медиком, відверто розповів, чому він вирішив вдягнути камуфльований однострій.

«Так, це було моє особисте рішення. Так, близькі та рідні ще досі в шоці. І так, я знаю, що дехто мене ніколи не зрозуміє. Але я дійсно вірю в нашу Перемогу. Я бачив «руський мир» на власні очі і робитиму все, щоб такого в моїй країні більше ніхто не побачив і не відчув.

І коли прийде час, то зможу точно відповісти, що я робив під час війни. Національна Гвардія України. Бригада наступу «Буревій». Солдат Владислав Ващук», – цитує військового газета «Порадниця».

Нагадаємо, що військову присягу на вірність українському народу Ващук прийняв 18 травня 2023 року. Ексфутболіст служить на посаді санітара відділення збору та евакуації поранених.

  • Ващук грав за Динамо з 1993 по 2003 та з 2005 по 2008 рік: 357 матчів, 15 голів та один асист.
  • За збірну України колишній оборонець провів 63 гри. Разом з командою Олега Блохіна він дійшов до 1/4 фіналу на чемпіонаті світу 2006 у Німеччині.
  • Єдиним закордонним клубом у кар'єрі захисника був московський Спартак.
Найкращі букмекери
1
9.9
150000 грн
Сайт