Різне

«Якщо б перейшов в Челсі, Ман Сіті невідомо, як б його прийняла команда»: Шуховцев – про рішення зірки України

Переглядів 198
Владислав Лютостанський
1 голос
Андрій Лунін. Фото: Getty Images
Колишній голкіпер маріупольського Іллічівця та низки інших клубів Ігор Шуховцев прокоментував пролонгування Андрієм Луніним контракту з мадридським Реалом.

У п'ятницю, 13 вересня, мадридський Реал офіційно повідомив про продовження контракту з українським воротарем Андрієм Луніним до 30 червня 2030 року. 

Ігор Шуховцев ексклюзивно для «Українського футболу» відповів на питання, чи правильним було це рішення воротаря збірної України, враховуючи його головного конкурента в особі 32-річного зіркового Тібо Куртуа.

«Не нам судити, адже це рішення Андрія. Людина, яка у такому віці досягла такого, що в нас дуже мало футболістів взагалі не досягають… Нам не можна судити, вірно чи ні він вчинив.

Якщо він прийняв для себе таке рішення – боротися за місце в основі у найкращому клубі світу, то значить це його рішення, значить, воно правильне. Це моя особиста точка зору».

Також Шуховцев висловився щодо того, де Лунін міг проявити себе, якби все ж залишив Реал.

«Якби він перейшов, наприклад, в Челсі, Ман Сіті, Мілан, неважливо куди, то невідомо, як би його прийняла команда, вболівальники й т.д. Тому що те, що відбувається на такому рівні – це дуже важко психологічно. Нашим хлопцям у цьому аспекті дуже важко.

Ось подивіться, скільки українських легіонерів грає у топ-клубах і як це все нелегко. Можливо, у нього пішов би поштовх і він би покращував свій рівень? Але ж він знаходиться у Реалі, куди ще можна прагнути? Питання в тому, що він вже на вершині світу. Куди далі? Це для мене важке питання».

  • У минулому сезоні 2023/24 років Лунін відіграв за Реал 31 матч в усіх офіційних турнірах: 32 пропущені голи, 12 поєдинків «на нуль».
  • Однак в нинішній кампанії Андрій не потрапляє до стартового складу «вершкових».
  • Transfermarkt оцінює 25-річного українця у 25 мільйонів євро.
Найкращі букмекери
1
9.9
150000 грн
Сайт