Різне

Збірну України на Євро-2024 чекає революційна технологія, яку запозичили з крікету: розповідаємо детальніше

Переглядів 708
Віктор Глухенький
1 голос
Групове фото національної збірної України. Фото: УАФ
Спілка європейських футбольних асоціацій (УЄФА) презентувала нову технологію, яку будуть використовувати на Євро-2024. Снікометр допоможе полегшити сприйняття ВАРу арбітрам та глядачам.

Представники УЄФА презентувала нову технологію, яку будуть використовувати на Євро-2024. Мова про снікометр. Це технологія, яка допомагає визначити рішення під час суперечливих моментів завдяки звуковому сигналу.

Ранню версію снікометру тестували на чемпіонаті світу 2022 року. Тоді також використовували м'яч із чіпом, який збирав інформацію завдяки датчику руху у реальному часі. 

Зауважимо, що не лише арбітри, а й глядачі на стадіонах у Німеччині матимуть змогу побачити демонстрацію цієї технології безпосередньо під час поєдинку. 

Саме снікометр дозволятиме арбітрам більш детально розглядати гру рукою чи положення поза грою завдяки чіпу та спеціальній програмі, яка відстежуватиме напрямок м'яча й положення захисників і форвардів у моментах із офсайдом. 

«Під час удару на дисплеї арбітрів ВАР буде фіксуватися та позначатися контакт м'яча із фізичним об'єктом, його силу доторку та місце де це відбулося.

Окрім цих високо технологічних пристроїв, гравців будуть фотографувати десятки камер, що відстежуватимуть 29 різних частин тіла футболістів. Після вдалого випробування на останньому ЧС у Катарі та ЛЧ ця технологія отримала назву «з'єднаного м'яча», – йдеться в матеріалі британського таблоїда Mirror.

Нова технологія запозичена з крикету і покликана насамперед на зменшення ігрового часу поєдинків, який збільшувався тривалим переглядом спірних ігрових епізодів арбітрами.

Календар матчів збірної України на Євро-2024

  • 17 червня. Румунія – Україна. «Арена Мюнхен». Мюнхен. 16:00.
  • 21 червня. Словаччина – Україна. «Дюссельдорф-Арена». Дюссельдорф. 16:00.
  • 26 червня. Україна – Бельгія. «Арена Штутгарт». Штутгарт. 19:00.
Найкращі букмекери
1
9.9
150000 грн
Сайт