Різне

Зінченко ударився в письменство: зірка Арсеналу і збірної України випустив мемуари – про що вони

Переглядів 447
Данило Моісеєнков
1 голос
Олександр Зінченко. Фото: Getty Images
Футболіст збірної України та Арсеналу Олександр Зінченко написав свою автобіографію. Відомо, яке видавництво викупило права на книгу та коли вона вийде в прокат.

Олександр Зінченко протягом цього сезону займався не тільки грою в футбол, а й написав книгу під назвою «Вірити: Автобіографія», тобто свої мемуари.

Ян Маршалл, директор нон-фікшн видавництва Bloomsbury Trade, заявив, що ця компанія придбала світові права на англомовну та аудіоверсію книги Зінченко у Девіда Лакстона з David Luxton Associates, і сама автобіографія має вийде друком 24 жовтня 2024 року.

«У книзі «Вірити» Зінченко ділиться історією своєї боротьби за здійснення мрії стати професійним футболістом після того, як вторгнення на Донбас у 2014 році залишило його в тяжкому положенні в Росії без можливості повернутися додому в Україну.

У 2016 році він приєднався до Манчестер Сіті Хосепа Гвардіоли, після чого приєднався до Арсеналу у 2022-му, де він став ключовою фігурою у боротьбі за титули під керівництвом Мікеля Артети», – приводить опис книги видання The Bookseller.

Маршалл заявив, що ця книга була створена у співпраці з письменником Рафаелем Хонігштайном, і що вона буде виходити далеко за межі звичайних спортивних мемуарів.

Сам Зінченко також прокоментував цю подію, висловивши свої емоції і нагадавши, що він зумів дійти з Радомишля до успіхів у найсильнішому чемпіонаті світу.

«Я ніколи не думав, що можна пройти шлях від маленького містечка в Україні до виступів за Арсенал та Манчестер Сіті у Прем'єр-лізі.

Я хотів би розповісти свою історію, щоб надихнути молодих гравців, які починають свою кар'єру, а також усіх тих, хто стикається з викликами у своєму житті».

Олександр також зазначив, що метою книги є й нагадування про те, що в Україні відбувається повномасштабна війна.

«Окрім футболу, я вважаю своїм обов'язком нагадати читачам у Великій Британії та за її межами про щоденні жахіття, з якими стикається моя країна після вторгнення в лютому 2022 року.

Наші герої на фронті борються не лише за нашу свободу, але й за всіх тих, хто вірить у мирний світ. Однак ми не можемо зробити це поодинці», – сказав український футболіст.

  • В нинішньому сезоні Зінченко провів 35 матчів у всіх клубних турнірах, забив гол та віддав два асисти.
  • Контракт українця з Арсеналом розрахований до 30 червня 2026 року.
Найкращі букмекери
1
9.9
150000 грн
Сайт