Різне

«Зрозуміло, що ні»: Маркевич зробив різку заяву про Коноплянку і пояснив, чому він так вважає

Переглядів 545
Владислав Лютостанський
2 голоси
Євген Коноплянка. Фото: Flaviu Buboi/Imago
Відомий український тренер Мирон Маркевич переконаний у тому, що легенда збірної України та Дніпра Євген Коноплянка не зумів реалізувати власний потенціал.

Взимку 2014 року зірка Дніпра та збірної України Євген Коноплянка був дуже близький до трансферу в Ліверпуль. Проте переходу так і не судилося статися, вже влітку 2015 року півзахисник перейшов до іспанської Севільї.

Колишній головний тренер Дніпра (2014-2016) Мирон Маркевич в інтерв'ю сайту «Український футбол» заявив, що саме зірваний трансфер у Ліверпуль міг завадити Коноплянці реалізувати свій потенціал на повну.

«Чи реалізував Євген свій потенціал? Зрозуміло, що ні. Не вгадав, можливо, з клубом, бо дуже хотів в Англію, але Коломойський його не продав.

У Севільї, куди перейшов Євген, тренер грав у три захисники, може, було незручно йому з такою схемою. Тяжко щось говорити, але одне знаю точно – у Дніпрі та в збірній він був один з кращих».

Маркевич переконаний, що Коноплянка міг прогресувати у Ліверпулі, який на той момент ще не повернувся до рівня грандів європейського футболу.

«Ліверпуль є Ліверпуль – і дуже шкода, що він туди не перейшов. Коноплянка був у розквіті сил і Ліверпуль тоді не був грандом, як зараз, тому Євген міг ще прогресувати й далі».

  • За Дніпро Коноплянка провів 212 поєдинків, забивши 45 голів та оформивши 40 асистів.
  • Пізніше Євген виступав за іспанську Севілью, німецький Шальке-04, Шахтар, польську Краковію та румунський ЧФР Клуж.
  • У складі збірної України півзахисник зіграв у 87 матчах, забив 21 гол та віддав 15 результативних передач.
Найкращі букмекери
1
9.9
150000 грн
Сайт