УПЛ

«Це останній головний актив Шахтаря»: експерт назвав гравця, за яким йде прірва у донецькому клубі

Переглядів 1224
Владислав Лютостанський
2 голоси
Георгій Судаков. Фото: Getty Images
Відомий український тренер та експерт Олег Федорчук поділився думкою стосовно становища, в якому може опинитися донецький Шахтар після продажу Георгія Судакова.

Генеральний директор Шахтаря Сергій Палкін нещодавно повідомив про те, що донецький клуб відхилив пропозицію по Георгію Судакову, розмір якої складав 40 млн євро.

Колишній тренер Таврії та низки українських клубів Олег Федорчук в ексклюзивному інтерв'ю сайту sport-express.ua спробував пояснити таке рішення «гірників», згадавши про Михайла Мудрика.

«Крім Судакова, у Шахтаря зараз немає яскравих футболістів. Георгій, як і Мудрик, виблискував ще в юнацькому віці, а сьогодні в донецькій команді таких діамантів немає. Наразі Судаков – це останній головний актив Шахтаря, адже на підході нікого немає. Якби були, то Судакова продали б».

Також Федорчук зазначив, що значення Судакова для командної гри Шахтаря більше за Мудрика.

«Шахтар з відходом Судакова втратить атакувальний потенціал, а якщо не виграє чемпіонство в УПЛ, то втратить і 40-50 мільйонів за вихід в Лігу чемпіонів. Виходить, що вийде на нуль. Без Мудрика чемпіонами можна стати, а без Судакова буде складніше, тому що він стилеутворюючий гравець».

  • У січні 2023 року Шахтар продав Мудрика в Челсі за 70 млн євро та 30 млн бонусів. Це найдорожчий трансфер українського футболіста в історії.
  • Судаков провів за «гірників» 18 поєдинків цього сезону, забивши три голи та оформивши один асист.
  • Transfermarkt оцінює нинішню вартість 21-річного хавбека у 18 млн євро.
  • Контракт Георгія з донецьким клубом чинний до 30 червня 2028 року.
Найкращі букмекери
1
9.9
150000 грн
Сайт