УПЛ

Григорчук ще ніколи не обігрував «гірників» і Йовічевича. Зможе тепер? Прогноз і анонс на матч УПЛ

Переглядів 451
Артем Жилінський
2 голоси
Чорноморець - Шахтар. Фото: УПЛ
Ексклюзивний анонс матчу 19 туру УПЛ Чорноморець – Шахтар спеціально для вас на «УФ».

2 квітня відбудеться поєдинок 19 туру УПЛ. Сайт «Український футбол» анонсує і прогнозує матч Чорноморець ‒ Шахтар. Де дивитися, що дає цей матч, яка турнірна таблиця і чим це все закінчиться?

Чорноморець (Одеса) – Шахтар (Донецьк)

2 квітня. 15:00. м. Одеса. Стадіон “Чорноморець”

Пряма трансляція – Setanta Sports

Дискваліфікації – відсутні

Чорноморець вдома прийматиме Шахтар. У першому колі підопічним Романа Григорчука майже вдалося відібрати очки в “гірників”. Перемагаючи по ходу зустрічі завдяки голу Максима Брагару, одесити не зуміли втримати перевагу. Спочатку пропустили м’яч від Мар’яна Шведа, а на 96 хвилині доволі скандальний м’яч забив Ласіна Траоре. На повторах було чітко видно, що форвард донеччан перебував у офсайді, але арбітри матчу взяття воріт зарахували. Тим самим зафіксувавши непросту перемогу Шахтаря ‒ 2:1. Чи вдасться Роману Григорчуку знову нав’язати боротьбу “помаранчево-чорним” і цього разу здобути очки – давайте розбиратися.

Шахтар набрав переможну ходу в чемпіонаті, здобувши перемоги в останніх п’яти матчах із загальним рахунком 19:3. Крім того, донеччани не пропускають вже протягом трьох поєдинків. Востаннє забити в ворота Анатолія Трубіна зміг Минай, а саме Назар Воробчак. Оскільки паралельно Дніпро-1 втрачало очки, то “гірники” зуміли очолити турнірну таблицю, набравши 42 бали. В активі команди Йовичевича – 13 перемог, три нічиїх і лише одна поразка, яка сталась ще 19 листопада у матчі проти Дніпра-1. 

Донецький клуб володіє найкращою атакою в лізі перед початком 19 туру. “Помаранчево-чорні” забили 45 м’ячів, а найбільше до цього доклалися Данило Сікан (8 голів), Михайло Мудрик (7 голів), Дмитро Криськів і Олександр Зубков (по чотири голи). Також у донеччан найкращий захист серед усіх 16 клубів. Лише 12 пропущених м’ячів, а в Анатолія Трубіна вісім сухих матчів з 16, де він брав участь. 

Здається, Шахтар впевнено крокує до чемпіонства, але дуже важливим буде матч, який заплановано на 22 квітня (базова дата). Саме в цей день відбудеться українське Ель-Класико за участі Шахтаря та Динамо. До цього часу “гірники” зіграють ще з Металістом і Львовом. Крім того, у донеччан ще є матч у запасі проти Львова, але наразі дата проведення цієї зустрічі невідома.

  • «Гірники» гостюють у команди, яка ще не програвала в 2023 році

Чорноморець, у свою чергу, намагається вилізти з тої ситуації, в яку загнав себе на початку чемпіонату. Адже одесити у перших десяти матчах не здобули жодної перемоги, тричі зігравши внічию і ще сім разів програли. Після цього у команди Романа Григорчука в останніх восьми поєдинках лише одна поразка, три нічиїх і чотири перемоги. 

У 2023 році “моряки” ще не програвали. Востаннє одеська команда поступалась 2 грудня криворізькому Кривбасу. Цьогоріч Чорноморець вже здолав рівненський Верес, зіграв внічию з Металістом 1925, а у минулому турі переміг в Інгульця на виїзді з рахунком 2:1. 

Таким чином підопічні Григорчука покращили своє турнірне становище. Перед 19 туром Чорноморець розташувався на 11 місці, маючи в активі 18 очок. У команди з Одеси чотири перемоги, шість нічиїх і вісім поразок. Різниця забитих і пропущених – 16:23.

  • У Чорноморця чудово зайшли новачки

Слід відзначити, що доволі непогано себе проявляють зимові новачки одеситів. Зокрема, у минулому турі Чорноморцю три очки принесли голи португальсько-ізраїльського хавбека Гая Хадіди та українського форварда Даниїла Алефіренка. Обидва гравці лише цієї зими перебрались до Одеси. Перед тим нічию з Металістом 1925 вдалося здобути завдяки голу вищезгаданого Алефіренка. А в першому офіційному матчі цього року проти Вереса, Даниїл теж відзначився забитим м’ячем. Таким чином, у 22-річного нападника три голи в трьох матчах за Чорноморець. 

Після матчу проти Шахтаря команда Григорчука поїде в гості до Олександрії, а потім вдома прийматиме полтавську Ворсклу. Суперники серйозні, але “моряки” готові до цих випробувань, адже вилітати в Першу лігу не бажає ніхто. 

Історія зустрічей – 127:+32=25-70; 104:199

Майбутній герой матчу – Даниїл Алефіренко

22-річний форвард взимку на правах оренди перебрався з луганської Зорі до одеського Чорноморця. Вже у стартових трьох турах Роман Григорчук мав можливість переконатися у правильності свого вибору. У першій частині сезону Алефіренко провів за Зорю 47 хвилин на полі у п’яти матчах. У кожному з поєдинків Даниїл виходив на заміну. Однак це не завадило йому забити вирішальний м’яч у грі зі Львовом на 90 хвилині. Тоді гол молодого нападника приніс перемогу луганцям. Цікаво, чи не шкодує ван Леувен, що не довіряв Алефіренку настільки, як це робить зараз Григорчук. Тому що наразі молодий форвард є одним з найкращих у складі Чорноморця і впевнено виводить команду з кризи, забиваючи у кожному матчі.

Прогноз на гру: Чорноморець – Шахтар – ТБ 2.5 – 1.61

Донецький клуб після того, як скористався осічками Дніпра-1, повинен закріпитися на першому місці в турнірній таблиці. Тому “гірникам” потрібно перемагати в кожному з матчів, що залишились у цьому сезоні. Чорноморець, натомість, намагатиметься продовжити свою безпрограшну серію у цьому році та взяти реванш у донеччан за прикру поразку в першому колі. Отож, нас має очікувати цікавий і видовищний поєдинок. Команди повинні зіграти агресивно у відкритий футбол і подарувати глядачам, як мінімум три забиті м’ячі. Букмекерська контора Favbet дає непоганий коефіцієнт на те, що в матчі Чорноморець – Шахтар зіграє тотал більше 2.5 – 1.61.

Найкращі букмекери
1
9.9
150000 грн
Сайт