УПЛ

Хто замінить Дніпро-1 в Лізі конференцій і УПЛ: джерело назвало клуби, які можуть зайняти вакантне місце

Переглядів 9452
Владислав Лютостанський
2 голоси
Емблема Дніпра-1. Фото: СК Дніпро-1
Журналіст Михайло Співаковський розібрав варіанти того, що буде з українським чемпіонатом та нашим представництвом у єврокубках після припинення існування Дніпра-1.

Вже на 3 серпня запланований старт чемпіонату України 2024/25, а точний склад учасників досі невідомий. Все через Дніпро-1, який перебуває на межі свого зникнення з футбольної мапи.

Журналіст Михайло Співаковський розповів, що вірогідно жодна інша українська команда не зможе посісти місце Дніпра-1 у єврокубках.

«З джерел, наближених до УПЛ, нам говорили про те, що мають бути певні консультації з УАФ. В УАФ мають благати УЄФА, щоб Україні зробили виключення і дали можливість Руху зіграти замість Дніпра-1, попри усі прострочені терміни.

Я так розумію, цього не сталося. Можу сказати, що навіть у Русі з цього приводу вже не переймаються від слова взагалі».

Питання з тим, хто з колективів Першої ліги посяде місце Дніпра-1 в еліті українського футболу теж залишається відкритим.

«Минай вважає, що все має вирішуватися за спортивним принципом і він має бути вищим. Він навіть в очних зустрічах був сильніший. На думку Металіста 1925 це питання має певний де-юре акцент, бо немає прецеденту.

Насправді є три варіанти: Минай, цей матч смерті для однієї із команд та хтось з пари Епіцентр/Лівий Берег», – розповів Співаковський у телеграм-каналі «ТаТоТаке».

  • Дніпро-1 у турнірній таблиці УПЛ минулої кампанії посів четверту сходинку, випередивши єврокубкове п'яте Полісся та шостий Рух.
  • У сезоні 2024/25 дніпряни мали б поборотися за вихід до основного етапу Ліги конференцій, розпочавши з матчу другого кваліфікаційного раунду проти угорського клубу Академія Пушкаша.
Найкращі букмекери
1
9.9
150000 грн
Сайт