УПЛ

Колишній хавбек Шахтаря відверто сказав, чому йому не дали шансу у донецькому клубі: він відповів ван Леувену

Переглядів 760
Владислав Лютостанський
2 голоси
Олександр Нойок. Фото: ФК Аполлон
Колишній півзахисник донецького Шахтаря Олександр Нойок розповів, чому не зумів закріпитися в першій команді та відповів на гучні слова Патріка ван Леувена, який тоді працював у структурі клубу

Свій футбольний шлях півзахисник Олександр Нойок починав з академії донецького Шахтаря, де пізніше став капітаном молодіжної команди.

32-річний хавбек зізнався, чому в нього не вийшло заграти в українському гранді.

«На той період існувала дуже велика конкуренція і чемпіонат був просто божевільний. Шансів дуже мало було». 

У 2013 році Нойок покинув Шахтар, перейшовши до харківського Металіста, на що відреагував тодішній директор академії «гірників» Патрік ван Леувен, назвавши цей вчинок «неповагою до клубу». 

«Це його суб'єктивна думка. Я про нього дуже добре відгукуюся завжди. Були причини, через які я пішов. Я не сварився з керівництвом. Мені запропонували підписати контракт одразу після Кубка Співдружності, який проходив у Санкт-Петербурзі.

Після турніру мені надійшли пропозиції на більш вигідних умовах. Я приїхав і відмовився підписувати контракт на тих умовах, які надав Шахтар. Та й у той час там був вектор інший, бразильський. Тоді грали Вілліан, Алекс Тейшейра, Дуглас Коста», – розповів Нойок ютуб-каналу «Коммент.Шоу Казахстан».

  • Нойок так і не провів жодного матчу за першу команду Шахтаря. В Україні, окрім Металіста, Олександр також пограв за Закарпаття та Металург (Донецьк).
  • Пізніше Нойок виступав за білоруські клуби Динамо (Мінськ), Динамо (Брест) та Рух (Брест). У Росії хавбек пограв за Оренбург, в Ізраїлі за Маккабі (Бней-Райна), а на Кіпрі захищав кольори Аполлону (Лімассол).
  • Наразі Нойок є півзахисником клубу казахської Прем'єр-ліги – Атирау.
  • Також в активі Олександра є 19 матчів за молодіжну збірну України, де він якийсь час був капітаном команди, забивши чотири голи.

 
Найкращі букмекери
1
9.9
150000 грн
Сайт