УПЛ

Козловський проти Селезньова. Битва аутсайдерів. Прогноз і анонс на матчі УПЛ. На кого поставити в понеділок?

Переглядів 2074
Олександр Карпенко
0 голосів
Григорій Козловський. Фото: ФК Рух
Ексклюзивний анонс трьох заключних матчів 13-го туру УПЛ Металіст – Кривбас, Чорноморець – Львів та Рух – Минай спеціально для вас на «УФ».

14-го листопада відбудуться три заключні поєдинки 13-го туру УПЛ. Сайт «Український футбол» анонсує і прогнозує матчі Металіст – Кривбас, Чорноморець – Львів та Рух – Минай. Де дивитися, що дають ці матчі, яка турнірна таблиця і чим це все закінчиться?

Металіст – Кривбас

14 листопада. 13:00. м. Ужгород. Стадіон “Авангард”

Пряма трансляція – Setanta Sports

Дискваліфікації – Андрій Ралюченко (Металіст) – Андрій Понєдєльнік (Кривбас) 

У неділю відбудуться три заключні поєдинки 13-го туру УПЛ. У першому матчі між собою зіграють харківський Металіст і криворізький Кривбас. Обидві команди в минулому турі здобули залікові бали. Проте якщо Кривбас переміг у полтавської Ворскли, то Металіст зіграв внічию з Металістом 1925. 

Для криворізької команди перемога над Ворсклою стала другою в цьому сезоні. Крім полтавців, підопічні Юрія Вернидуба ще зуміли обіграти Інгулець з Петрового. Матч проти Ворскли запам’ятався насамперед трьома вилученнями та двома пенальті. Цікаво, що обидва рази 11-метровий пробивала команда Вернидуба. Крім того, у Ворскли два гравці отримали червоні картки, а у Кривбаса один. Однак саме криворіжці зуміли спочатку забити м’яч завдяки точному удару Ріфета Капіча. А згодом втримати цю мінімальну перевагу над Ворсклою. 

Не вдалось завантажити відео.

Таким чином, Кривбас вибрався із зони вильоту та перед початком 13-го туру займає 13-те місце. Так, команда Вернидуба продовжує перебувати в зоні перехідних матчів, але у них однакова кількість з ФК Львів, який йде 12-им – по дев’ять очок. Львів’яни випереджають криворіжців лише завдяки більшій кількості забитих м’ячів – 9 проти 7. Адже в очній зустрічі вони зіграли в нульову нічию, тому “містяни” випереджають Кривбас завдяки цьому додатковому показнику. 

Загалом у Кривбаса три нічиїх, дві перемоги та шість поразок. Однак у підопічних Юрія Вернидуба є матч в запасі проти одеського Чорноморця. Також криворізька команда проведе матчі проти Металіста 1925 та Дніпра-1. Як мінімум у поєдинках з одеситами та харків’янами, Кривбас може розраховувати на залікові бали.  

У матчі проти харківського Металіста Юрій Вернидуб не може розраховувати на свого півзахисника Андрія Понєдєльніка. Хавбек отримав пряму червону картку в минулому турі проти полтавської Ворскли ще на 29-й хвилині. Тому тепер Понєдєльнік не помічник Кривбасу в найближчих зустрічах. 

Металіст у минулому турі провів надпринципове протистояння з іншою харківською командою – Металістом 1925. У матчі з двома вилученнями клуби не змогли виявити сильнішого та поєдинок завершився нульовою нічиєю. Цей нічийний результат став третім для підопічних Олега Ратія в цьому сезоні. Крім того, в Металіста чотири перемоги та чотири поразки. В їхньому активі 15 залікових пунктів. Різниця забитих і пропущених м’ячів у харківського колективу –  15:18. Перед початком 13-го туру Металіст і Рух пропустили однаково. Більше за них, не пропускав ніхто з решти клубів. Тому можна з впевненістю сказати, що в Металіста – одна з найгірших оборон у цьому сезоні в УПЛ. 

Не вдалось завантажити відео.

Серія без перемог у харківського клубу триває вже протягом чотирьох турів (дві поразки та дві нічиїх). Востаннє харків’яни перемагали ще 15-го жовтня в грі проти полтавської Ворскли (3:2). Після цього вони програли Дніпру-1 та Зорі, але зіграли внічию з Львовом і Металістом 1925.  

Металіст ще повинен зіграти три матчі в 2022-му році, не враховуючи гри з Кривбасом. Їхніми суперниками будуть Минай, Чорноморець та Динамо. Навряд чи Металіст побореться за єврокубки в цьому сезоні. Занадто нестабільна команда Олега Ратія. Однак своє залізне місце всередині турнірної таблиці вони точно займуть. Боротьба за виживання Металісту точно не світить, але за єврокубки буде важко поборотися. 

У понеділок Металісту не допоможе 27-річний півзахисник Андрій Ралюченко. Хавбек отримав червону картку на 90+3 хвилині в попередньому турі в харківському дербі.

Історія зустрічей – 3: +2, =1, -0; 8:0

Майбутній герой матчу – Юрій Вернидуб

Не без долі везіння, але Юрій Вернидуб помалу витягує Кривбас з тої ями, в яку сам їх і загнав. Команда перед 13-им туром на 13-му місці та в них є непогана перспектива завершити осінню частину чемпіонату не в зоні вильоту чи перехідних матчів. Від головного тренера криворіжців Юрія Вернидуба багато чого залежатиме. Насамперед – настрій, мотивація та психологія з якої його гравці вийдуть на заключні матчі першого кола.

Прогноз на гру: Металіст – Кривбас – ТБ 2.5 – 2.01

Криворізький Кривбас на чолі з Юрієм Вернидубом чудово розуміє, що втрачати очки більше не бажано, тим паче, що в матчах проти не надто сильних суперників. Харківський Металіст є одним із таких. Безумовно, що не бажає втратити очки в матчі з командою, яка йде в зоні перехідних поєдинків. Тому з першої хвилини гри очікується тиск на Кривбас. А хлопці Юрія Вернидуба точно будуть мати чим відповісти. Тому нас має очікувати результативний матч і як мінімум – три м’ячі має бути забито. Букмекерська контора Favbet дає чудовий коефіцієнт на тотал більше 2.5 – 2.01. 

Чорноморець – Львів

14 листопада. 14:00. м. Одеса. Стадіон “Чорноморець”

Пряма трансляція – Setanta Sports

Дискваліфікації – Джеймс Манджрекар (Чорноморець) –  Олександр Васильєв (Львів)

Ще один матч 13-го туру УПЛ відбудеться в Одесі, де місцевий Чорноморець прийматиме ФК Львів. Перед початком нового туру львів’яни знаходяться на 12-ій сходинці з дев’ятьма балами в активі. А ось одесити замикають турнірну таблицю – у них шість очок. 

У минулому турі сталося те, чого всі давно чекали. Одеський Чорноморець нарешті переміг в цьому сезоні. Першою жертвою “моряків” став закарпатський Минай. Підопічні Романа Григорчука здобули мінімальну перемогу над своїм суперником з рахунком 1:0. Єдиний гол у матчі до свого активу записав Ілля Путря, реалізувавши пенальті ще на 5-й хвилині поєдинку. І протягом наступних 85 хвилин Чорноморець зміг втримати цю мінімальну перевагу. А з 71-ї хвилини одесити грали вдесятьох. Адже Джеймс Манджрекар був вилучений з поля. Спочатку канадієць отримав першу жовту картку на 47-й хвилині матчу. А через 24 хвилини Джеймс побачив перед собою знову жовте світло, яке перетворилося на червоне. Тому в матчі проти ФК Львів Манджрекар не зможе допомогти своїй команді. 

Чорноморець жахливо розпочав цей сезон, здобувши першу перемогу лише в 12-му турі. До того, “моряки” тричі зіграли внічию та зазнали сім поразок. Команда Григорчука забила найменше м’ячів серед усіх 16-ти клубів УПЛ – лише 6. Також у одеського колективу найгірша різниця забитих і пропущених (-11). Однак від 12-го рятівного місця Чорноморець відділяє лише три очки, тому все в їхніх руках. Зрозуміло, що єврокубкова зона для них недосяжна, але вийти із зони вильоту та навіть перехідних матчів ще до зимової перерви – цілком реальне завдання. 

Не вдалось завантажити відео.

Підопічні Романа Григорчука зіграють ще три матчі: проти Металіста, Руху та Кривбаса. В принципі в усіх суперників Чорноморець може забрати очки, тому все в їхніх руках. 

ФК Львів у минулому турі здобув перемогу над Рухом з рахунком 2:1. Вже на 32-й хвилині команда Олега Дулуба вела в рахунку 2:0 завдяки забитим м’ячам Владислава Бугая та Бориса Крушинського. Рух зумів відквитати один гол вже у другому таймі, але на більше “жовто-чорні” не спромоглися. Ця перемога стала для “містян” лише другою за 11 турів. Ще раніше, 25-го вересня, львів’яни обіграли на виїзді закарпатський Минай. Також у Львова три нічиїх і шість поразок. Різниця забитих і пропущених, як і має бути в аутсайдера – негативна (9:17). Попри те, що Львів переміг, у них продовжилася невдала серія, яка налічує вже сім поєдинків. Саме в останніх семи матчах львів’яни пропускали, як мінімум одного разу. 

Не вдалось завантажити відео.

Таким чином, підопічні Дулуба розташувалися на рятівному 12-му місці з дев’ятьма балами в активі. Наразі можна точно сказати, що Львів не боротиметься за єврокубки в цьому сезоні, а ось боротьба за виживання обіцяє бути пекельною. У Львова залишилися непрості матчі. Спочатку “містяни” зіграють проти свого конкурента в турнірній таблиці – Інгульця. Згодом в 15-му турі зустрінуться з ковалівським Колосом. Крім того, “синьо-золоті” ще повинні зіграти перенесений матч 6-го туру проти донецького Шахтаря. Однак наразі точна дати гри – невідома. 

Олег Дулуб у матчі з Чорноморцем не може розраховувати на одного зі своїх гравців атаки Олександра Васильєва. Він пропускатиме гру в понеділок через перебір жовтих карток. Адже в минулому турі в поєдинку проти Руху, Васильєв отримав четверте попередження в цьому сезоні. Згідно регламенту УПЛ Олександр відбуватиме одноматчеву дискваліфікацію. 

Історія зустрічей – 12: +6, =3, -3; 13:10

Майбутній герой матчу – Роман Григорчук

Нарешті Роман Йосипович здобув свою першу перемогу після повернення до одеського Чорноморця. Фанати “моряків” можуть бути задоволені – прокляття знято і команда вперше перемогла в цьому сезоні. Зараз найголовніше для Григорчука та його підопічних продовжити цей переможний темп. Одесити себе загнали у важку ситуацію, але їм під силу все виправити ще в 2022-му році. Тим паче, що матч проти Львова відбудеться в Одесі на рідному для них стадіоні. Григорчуку залишається лише вдало налаштувати команду в роздягальні стадіону “Чорноморець”. Тоді успіх від них нікуди не втече. 

Прогноз на гру: Чорноморець – Львів – П1 – 2.07

Для Чорноморця дуже важливо, що вони нарешті перемогли. Це може бути початок серії перемог Романа Григорчука на чолі головного тренера одеської команди в цьому сезоні. Безумовно, що три очки в минулому турі – це дуже сильний імпульс для футболістів. Гнітити їх може те, що вони досі замикають турнірну таблицю УПЛ. Однак все в їхніх руках – треба перемагати в кожному з матчів, які залишилися в 2022-му році. В принципі суперники не є дуже серйозними та важкими: Львів, Рух, Металіст, Кривбас. Як мінімум дев’ять очок треба брати. А це вже буде вагома заявка на покидання 16-го місця в таблиці перед зимовою перервою. 

Рух – Минай

14 листопада. 15:00. м. Львів. Стадіон “Арена Львів”

Пряма трансляція – Setanta Sports

Дискваліфікації – Богдан Бойчук (Рух)

Заключний матч 13-го туру УПЛ відбудеться у Львові, де Рух зіграє проти закарпатського Минаю. Обидві команди в минулому турі поступились, тому сподіваємось, що нас очікує яскравий матч у понеділок. Тому що і Рух, і Минай бажатимуть реабілітуватися за поразки в попередньому турі.

Минай вдома зазнав поразки від одеського Чорноморця з рахунком 0:1. Єдиний м’яч у матчі був забитий ще на 5-й хвилині з пенальті. Автором голу став Ілля Путря. Одеситам цього вистачило, щоб перемогти, а минайці не показали нічого надзвичайного протягом наступних 85-ти хвилин, щоб відігратися. Закарпатці завдали лише два удари в площину воріт Чорноморця за весь матч. Заради справедливості слід додати, що “моряки” пробили на один раз більше у ствір. Але підопічні Григорчука зуміли реалізувати бодай один момент з усіх, що вони створили,  а ось хлопці Володимира Шарана – ні. Тому й Минай і поступився, для них це шоста поразка в сезоні. Також у їхньому активі три нічиїх і дві перемоги. Залікові бали закарпатська команда здобула в матчах проти Колоса, Інгульця, Кривбаса, Вереса та Металіста 1925. Різниця забитих і пропущених – 7:13. У підсумку – 14 місце перед початком 13-го туру. 

У цьому році Минай ще зіграє проти Металіста, Зорі та Шахтаря. Календар дуже важкий, тому підопічним Володимира Шарана потрібно брати очки проти Руху, кров з носу. Тому що зробити це в поєдинках з Металістом, Зорею та Шахтарем буде дуже важко.  

Рух перебуває у кращому турнірному становищі попри поразку Львову в минулому турі. “Жовто-чорні” розташувалися на десятій сходинці в таблиці перед стартом нового туру – в їхньому активі 11 очок. У випадку перемоги Минаю в понеділок, саме закарпатці обійдуть Рух в турнірній таблиці та випериджатимуть підопічних Леоніда Кучука на один бал. У попередньому турі рухівці поступились Львову з рахунком 1:2. Через індивідуальні помилки деяких гравців, “містяни” забили Руху двічі. Спочатку Юрій Паньків відіб’є штрафний перед собою, а потім під час подачі кутового захисники “жовто-чорних” не розібралися у власному штрафному майданчику та дозволили супернику забити. Рухівці забили також якоюсь мірою курйозний м’яч. Бренер Таллес пробивав по воротах Львова, м’яч влучив у нападника Руху Соломона та залетів у сітку воріт Олександра Ільющенкова. 

Загалом у Руха шість поразок, дві нічиїх і три перемоги. Різниця забитих і пропущених – 13:18. У 2022-му році рухівці ще мають зіграти проти Чорноморця, Олександрії та Інгульця. Календар не є дуже важкий, але спочатку треба обіграти Минай. А чи вдасться це зробити команді Кучука – дізнаємось в понеділок. 

У матчі проти минайців Леонід Кучук не може розраховувати на свого підопічного Богдана Бойчука. Гравець Руху отримав дві жовті картки в матчі проти Львова буквально за десять секунд. Спочатку Бойчук порушив правила, а потім ще вирішив щось доводити головному арбітру Євгену Арановському. У підсумку рефері довго не вагаючись показав Богдану червону картку та відправив відпочивати. Він не є основним у Леоніда Кучука в цьому сезоні, але періодично з’являється на заміну. Тому мінус одна непогана функція з лави запасних для Кучука на матч проти Минаю. 

Історія зустрічей – 5: +2, =3, -0; 6:3

Майбутній герой матчу – Марко Сапуга

Молодий 19-річний півзахисник Руху Марко Сапуга пропускав минулий тур через дискваліфікацію. Однак у матчі проти Минаю наставник “жовто-чорних” Леонід Кучук може розраховувати на свого хавбека. Дійсно Сапуга є одним із лідерів Руху, попри свій юний вік, ним вже цікавиться донецький Шахтар та інші клуби. Тому Марко талановитий та перспективний хлопець. І коли він виходить в центр поля в складі Руху, то Кучуку вже спокійніше. Побачимо, як зіграє Сапуга в своєму першому матчі після дискваліфікації.  

Прогноз на гру: Рух – Минай – ТБ 2.5 – 2.31

Безумовно, що Рух дуже хоче реабілітуватися після поразки від Львова. І матч проти Минаю – непоганий шанс для того. Команда Шарана виглядає дуже тьмяно в цьому сезоні, підопічні Кучука сильніші, креативніші та результативніші за минайців. Очікуємо яскравий і агресивний футбол від Руху з перших хвилин. Ну і Минай не буде забувати про контратаки. Тому цілком ймовірний варіант, що команди заб’ють, як мінімум – три м’ячі. Букмекерська контора Favbet дає хороший коефіцієнт на таку подію – 2.31.  

Найкращі букмекери
1
9.9
150 %
Сайт