УПЛ

«Курченко не захотів»: Маркевич сказав, яку легенду збірної України відмовився йому купити власник Металіста

Переглядів 611
Владислав Лютостанський
1 голос
Сергій Курченко. Фото: ФК Металіст
Відомий український тренер Мирон Маркевич розповів, що свого часу президент харківського Металіста Євген Курченко відмовив йому у проханні придбати зірку Дніпра Євгена Коноплянку.

Взимку 2013 року харківський Металіст продав Тайсона у донецький Шахтар, після чого почав шукати заміну зірковому легіонеру.

Наступником бразильського атакувального хавбека міг стати лідер Дніпра та збірної України Євген Коноплянка.

Про це в ексклюзивному інтерв'ю сайту «Український футбол» розповів тодішній тренер Металіста Мирон Маркевич.

«Я хотів його запросити в Металіст, бо після продажу Тайсона потрібна була заміна. Просив президента, щоб купили Коноплянку, але, на жаль, Курченко не захотів.

Може, й добре, бо коли я очолив Дніпро, наші шляхи з Коноплянкою знову перетнулися. Там Євген був одним з основних футболістів, на яких будувалась гра команди».

  • Курченко володів Металістом з грудня 2012 року. Під час подій Революції Гідності він втік з України й переховався від слідства у Москві. У 2016 Металіст припинив існування.
  • Нагадаємо, що Маркевич очолив Дніпро у травні 2014 року. Під його керівництвом команда з Коноплянкою стала фіналістом Ліги Європи 2014/15.
  • Загалом Євген провів за Дніпро 212 поєдинків, забивши 45 голів та оформивши 40 асистів.
  • Пізніше Коноплянка виступав за іспанську Севілью, німецький Шальке-04, Шахтар, польську Краковію та румунський ЧФР Клуж.
  • У складі збірної України півзахисник зіграв у 87 матчах, забив 21 гол та віддав 15 результативних передач.
Найкращі букмекери
1
9.9
150000 грн
Сайт