УПЛ

«Медовий місяць закінчився»: відомий журналіст зробив заяву про головного тренера Шахтаря

Переглядів 839
Владислав Лютостанський
2 голоси
Маріно Пушич. Фото: ФК Шахтар (Донецьк)
Відомий журналіст Михайло Співаковський висловився щодо головного тренера донецького Шахтаря Маріно Пушича, команда якого наразі перебуває у кризі.

Сезон 2024/25 у чемпіонаті України донецький Шахтар розпочав вкрай невдало, повторивши своє антидосягнення чотирирічної давнини.

Журналіст Михайло Співаковський вважає, що нині для головного тренера донеччан Маріно Пушича настали важкі часи.

«Після Патріка ван Леувена команді була потрібна людина, яка дасть свою жилеточку, щоб в неї можна було поплакатися. Але ми розуміємо, що медовий місяць вже закінчився. Ми бачимо це по обличчях тренера, його помічників та гравців.

Ми бачимо, що з'являється нервозність. Ми бачимо, що ця команда відчуває себе дискомфортно. Футболісти, які сподівалися, що, можливо, їх якось засвітять, тренери зможуть їх розвинути і їх продадуть... З кожним днем їхні шанси поїхати за пристойні гроші зменшуються».

Співаковський зазначив, що Пушич занадто сильно намагається вгодити власним підопічним і подібні методи вже не працюють.

«Команда починає втомлюватися від всього цього процесу. Зараз взагалі таке суспільство, що уявити собі ситуацію, аби тренери як Луческу, чи Вернидуб можуть працювати 10-12 років – це неможливо. Цим молодим хлопцям потрібні спалахи й вони всього цього не отримують.

А що робить тренер? Він хоче виглядати «пусічкою» для цієї команди, тому що замість того, щоб добряче їх поганяти в вікно для збірних, він дає їм сім днів відпочинку», – зазначив Співаковський в етері ютуб-каналу «ТаТоТаке».

  • Пушич очолив Шахтар у жовтні 2023-го, ставши чемпіоном України і володарем Кубка в минулому сезоні. Контракт 53-річного фахівця з «гірниками» чинний до завершення кампанії 2025/26.
  • «Гірники» наразі займають четверте місце в УПЛ, маючи після семи матчів 13 очок.
  • Наступний матч донеччани проведуть у Лізі чемпіонів проти італійської Аталанти 2 жовтня. Початок гри о 19:45 за Києвом.
Найкращі букмекери
1
9.9
150000 грн
Сайт