УПЛ

Минай дасть бій Шахтарю, але програє. Прогноз і анонс на матч УПЛ

Переглядів 572
Артем Жилінський
1 голос
Минай - Шахтар. Фото: УПЛ
Ексклюзивний анонс матчу 24 туру УПЛ Шахтар – Минай спеціально для вас на «УФ».

3 травня відбудеться поєдинок 24 туру УПЛ. Сайт «Український футбол» анонсує і прогнозує матч Шахтар ‒ Минай. Де дивитися, що дає цей матч, яка турнірна таблиця і чим це все закінчиться?

Шахтар (Донецьк) – ФК Минай

3 травня. 13:00. с. Минай. Стадіон “Минай”

Пряма трансляція – Setanta Sports

Дискваліфікації – Ігор Гончар, Данило Колесник (Минай)

Посеред тижня нас очікує 24 тур УПЛ, команди зіграють матчі в середу та четвер. Одними з перших відкриватимуть новий тур Шахтар і Минай. Попри те, що “гірники” будуть номінальними господарями поєдинку, гра відбудеться на Закарпатті, адже у першому колі минайці погодились перенести свою домашню зустріч до Львова. Тепер настав час повертати борги. До речі, в першому колі донеччани без особливих проблем здолали команду Володимира Шарана, здобувши перемогу з рахунком 4:1. За “помаранчево-чорних” тоді забивали Тарас Степаненко, Георгій Судаков і дубль оформив Данило Сікан. Саме 28 лютого у ворота Минаю востаннє забивав Сікан. Гольова засуха форварда Шахтаря триває сім поєдинків поспіль. Однак це не заважає йому бути найкращим бомбардиром “гірників”. У Сікана вісім забитих м’ячів у цьому сезоні в УПЛ. У складі закарпатців єдиний гол до свого активу тоді записав Назарій Воробчак. 

  • Герой Шахтаря в минулому турі – Бондаренко

У минулому турі Шахтар здобув перемогу над Колосом з рахунком 3:1 завдяки голам Артема Бондаренка, Лассіни Траоре і Кевіна Келсі. Після першого тайму “гірники” поступались 0:1, але в другій половині зустрічі змогли відігратися. Таким чином, підопічні Ігоря Йовичевича продовжують очолювати турнірну таблицю УПЛ. В активі донецької команди 56 очок. 

“Помаранчево-чорні” у цьому сезоні здобули 17 перемог, п’ять разів зіграли внічию і лише одного разу поступились. Різниця забитих і пропущених – 56:17. Єдина поразка датована ще 19 листопада минулого року. Тоді Дніпро-1 зумів переграти Шахтар. Саме дніпровці є найближчими переслідувачами “гірників”. Відстань від першого місця у команди Олександра Кучера п’ять пунктів. Однак у Дніпра-1 є матч у запасі проти Олександрії, а також очна зустріч з Шахтарем, яка запланована на кінець травня. 

Шахтар не програє вже 11 матчів поспіль (9 перемог і 2 нічиїх). Лише Динамо та Чорноморцю вдалося відібрати очки в донеччан в останніх 11 турах.

  • Закарпатці слабкі в атаці, проте нав’язують боротьбу

Минай у попередньому турі зіграв внічию з Металістом 1925. Підопічні Шарана поступались по ходу зустрічі 0:1, але завдяки реалізованому пенальті Вадима Вітенчука змогли здобути один заліковий бал. Перед початком 24 туру минайці знаходяться в зоні перехідних матчів на 13 місці. В активі закарпатської команди 23 очки. Стільки ж у Чорноморця, але одесити випереджають минайців, завдяки перемозі в очній зустрічі.

У Миная найгірша атака в цьому сезоні. Адже команда Шарана забила лише 17 м’ячів, при тому, що пропустила 27. Чотири голи з 17 на рахунку Єгора Твердохліба. Це робить його найкращим бомбардиром своєї команди. Загалом минайці у цьому сезоні здобули п’ять перемог, вісім разів зіграли внічию і зазнали десяти поразок. Зараз у закарпатців триває безпрограшна серія, яка налічує три матчі поспіль. Минай переміг Кривбас і двічі зіграв внічию з Вересом і Металістом 1925. 

Якщо у Шахтаря немає дискваліфікованих гравців на цей поєдинок, то у Володимира Шарана з цим є проблеми. Відразу двоє футболістів не допоможуть Минаю в середу. Захисник Ігор Гончар і нападник Данило Колесник пропускатимуть матч з “гірниками” через перебір жовтих карток. Гончар є основним захисником закарпатців у цьому сезоні. Він зіграв у 22 матчах і у більшості з них провів 90 хвилин на полі. Щодо Колесника, то 21-річний форвард зіграв 15 поєдинків, але забитими м’ячами відзначитися не зумів. 

Шахтар після зустрічі з Минаєм зіграє проти Олександрії, Інгульця, Вереса, Зорі, Дніпра-1 та Ворскли. Натомість закарпатці зустрінуться з Ворсклою, Дніпром-1, Чорноморцем, Рухом, Металістом і Зорею. 

Історія зустрічей – 4:+3=1-0; 14:3

Майбутній герой матчу – Артем Бондаренко

Після Данила Сікана та Михайла Мудрика, Артем Бондаренко є третім бомбардиром Шахтаря у цьому сезоні. На його рахунку шість голів, у Мудрика ‒ сім, а в Сікана ‒ вісім. У минулому турі Бондаренко реалізував пенальті, чим зрівняв рахунок у матчі з Колосом і дав емоційний поштовх своїй команді, а потім став співавтором ще двох голів. В останніх п’яти поєдинках у Артема чотири забиті м’ячі. До прикладу в першому колі хавбек забив лише два м’ячі. Весняна частина у Бондаренка йде набагато краще, ніж осіння. І якщо Сікан продовжить сидіти на лаві запасних, а коли виходити, то не реалізовувати свої моменти, то Бондаренко зможе стати найкращим бомбардиром Шахтаря у цьому сезоні.

Прогноз на гру Шахтар – Минай: Х2 перший тайм – 2.43

Шахтар чудово розуміє, що йому не можна більше втрачати очки, бо інакше чемпіонство буде під великим питанням. Зараз ситуація перебуває під повним контролем “гірників”. Вони мають п’ятиочковий гандикап над Дніпром-1 і очну зустріч попереду. Тому якщо донеччани виграють усі матчі, які залишились, то стануть чемпіонами. Минай намагається зробити все, щоб не вилетіти з УПЛ. І, в принципі, маленькими кроками, але це вдається Шарану і Ко. Закарпатці точно дадуть бій донеччанам і, можливо, їм вдасться не програти у першому таймі. Букмекерська контора Favbet дає чудовий коефіцієнт на такий прогноз – 2.43.

Найкращі букмекери
1
9.9
150000 грн
Сайт