УПЛ

«Ніколи не повернуся в Україну, поки триває війна»: останній португалець Шахтаря розірвав контракт з донецьким клубом

Переглядів 13344
Дмитро Котков
4 голоси
Едгар Кардозу. Фото: Google
Португальський спеціаліст Едгар Кардозу розповів, чому він достроково розірвав контракт із донецьким Шахтарем, який у нього був дійсний до 31 грудня.

Едгар Кардозу був останнім португальцем, який працював в українському футболі, хоч фізично в Україні не був. Португалець перебував у Хорватії, де працював із молодіжними командами «гірників».

Але потім Кардозу розірвав трирічний контракт після того, як Шахтар вирішив повернути усі молодіжні команди в Україну.

«Із самого початку я повідомив клубу, що ніколи не повернуся до України, доки триває війна. Клуб, мабуть, зрозумів, прийняв моє рішення і хотів продовжити роботу зі мною на цих умовах», — цитує Кардозу сайт Maisfutebol.

Португалець розповів, чим він займався, працюючи з Академією донеччан:

«В мої обов'язки входило супровід усіх команд, які були в Хорватії, і щоразу, коли команда до 19 років або основна команда виїжджали на європейські змагання або на стажування, влітку чи на Різдво, я виїжджав з Хорватії та супроводжував їх».

Також Кардозу додав таке:

«Два тижні тому клуб вирішив, що всі гравці і всі команди повернуться в Україну, тому що чемпіонати стартують у вересні для всіх вікових груп, тому я, незважаючи на наявність чинного контракту з Шахтарем до 31 грудня, вирішив не повертатися в Україну».

Таким чином, Едгар досяг домовленості про розірвання контракту:

«Я хочу знову бути поряд зі своєю родиною. Моє життєве кредо – це, де б я не працював, зі мною має бути моя сім'я, а це було б неможливо в Україні. Це не моя воля, не воля клубу, але, на жаль, нам доводиться йти різними шляхами. Вони повертаються до України, а я шукаю новий проект».

  • У сезоні 22/23 Шахтар у чемпіонаті України (U-19) посів третє місце, пропустивши вперед Динамо та Рух.
  • Основна команда донеччан виграла УПЛ і тепер візьме участь у Лізі чемпіонів.
Найкращі букмекери
1
9.9
150000 грн
Сайт