УПЛ

Популярний експерт сказав все, що думає про проблемного форварда Динамо: Супрязі винесли однозначний вердикт

Переглядів 296
Владислав Лютостанський
3 голоси
Едуард Козік та Владислав Супряга. Фото: ФК Колос (Ковалівка)
Відомий український тренер та експерт Олег Федорчук поділився думкою щодо нападника київського Динамо Владислава Супряги, який на правах оренди виступає за луганську Зорю.

Наприкінці літа нападник Динамо Владислав Супряга на правах оренди відправився виступати за Зорю. Водночас у київський клуб був придбаний панамський форвард луганців Едуардо Герреро.

Відомий експерт та тренер Олег Федорчук в ексклюзивному коментарі для сайту «Український футбол» оцінив успішність обох підписань.

«Обидва футболісти мають проблеми в кар’єрі. Герреро всього 24, а він уже безліч команд змінив. У Супряги трошки схожа ситуація. В обох футболістів були яскраві спалахи. Обидва Водолії, але в них різний темперамент».

Федорчук висловився щодо стилю гри Супряги, наголосивши на залежності Влада від партнерів по команді.

«Влад є залежним від партнерів та гри на нього. Супряга має добре поставлений удар, більше покладається на силу. В Другій лізі він багато забивав з ударів, які прошивали воротаря».

Сильними сторонами Супряги є гра на просторі та швидкість, однак йому не вистачає агресії, запевняє Федорчук.

«В аспекті гри на просторі Супряга кращий за Герреро. В Дніпрі-1 та збірній Петракова ми могли це побачити. В Динамо з цим йому було важко.

Гра на контратаках? Тут Супряга почувається немов риба у воді. Бігти – найкраще, що він вміє, на широкому кроці. Якщо потрібно змінювати темп чи направлення, тут Супрязі може бракувати координації. Влад багато бігає, але без агресії.».

Федорчук вважає, що перед Супрягою стоїть доволі складне завдання щодо реанімування кар'єри, конкуруючи в Зорі з досвідченим Пилипом Будківським.

«Для обох гравців цей обмін є виграшним. Герреро за умови вдалої гри в Лізі Європи допоможе і собі, і клубу отримати хорошу пропозицію та добре заробити. Перед Супрягою стоїть завдання не з простих – реанімувати свою кар’єру, конкуруючи з Будківським за місце в основі».

  • 24-річний Супряга встиг зіграти за Зорю 63 хвилини у поєдинку УПЛ проти Колоса (0:1).
  • Також цього сезону Владислав провів п'ять матчів за Динамо, але результативними діями не відзначився.
  • Востаннє в офіційних матчах форвард забивав ще 23 вересня 2020 року (бельгійському Генту (2:1) у кваліфікації Ліги чемпіонів).
  • Transfermarkt оцінює нападника у 600 тисяч євро. Його контракт з киянами чинний до 30 червня 2026 року.
Найкращі букмекери
1
9.9
150000 грн
Сайт