УПЛ

Поставив крапку: син Маркевича зізнався, чому він залишив Маріуполь і не повернувся в Україну після 24 лютого

Переглядів 4529
Данило Моісеєнков
3 голоси
Остап Маркевич. Фото: ФК Карпати
Старший тренер львівських Карпат Остап Маркевич розкрив деталі свого відходу з Маріуполя та пояснив, чому одразу не повернувся до України після початку повномасштабної війни.

З 2020 року Остап Маркевич очолював клуб УПЛ Маріуполь, однак після початку повномасштабної війни 24 лютого 2022-го він залишив розташування команди, яка тоді перебувала на зборах у Туреччині.

Після цього екстренер маріупольського клубу Микола Павлов звинуватив Маркевича-молодшого у втечі.

«Існує одне правило: капітан залишає корабель останнім. Під капітаном я маю на увазі лише одну посаду – головного тренера. Все, що відбувається у команді, – на його совісті. Він відповідає за все.

В Маріуполі головний тренер із двома своїми помічниками втік з корабля першим. Здається, на третій день після початку війни, точно не пам'ятаю. При цьому команда перебувала у Туреччині, і їй там нічого не загрожувало», – сказав Павлов в інтерв'ю Zbirna.

Син головного тренера Карпат Мирона Маркевича прокоментував звинувачення на свою адресу та пояснив тодішню ситуацію.

«Мені було дивно чути ці коментарі, тому що людини там не було. Як можна назвати це втечею, якщо я десь третього березня зібрав команду і оголосив про своє рішення. Якщо хлопцям була потрібна моя допомога в плані психології, це дуже добре.

Якщо вони на мене образилися, це для мене, як для тренера, звучить як комплімент. Набагато гірше, якщо б їм було все одно. У той складний час я вирішив, що маю бути десь у нагоді, тому що мій народ страждав».

Окрім цього, спеціаліст розповів, що зробив усе, щоб команда залишилася в Туреччині.

«Це була моя ініціатива, щоб команда лишилася в Туреччині. І завдяки Ользі Ігнатенко, яку я привів у клуб для організації зборів, команда жила ще півтора місяці місяці в тому готелі безкоштовно. За них платила турецька федерація».

Також Остап пояснив, чому він у підсумку поїхав не до України після того, як залишив команду.

«Я планував їхати в Україну, але пізніше так склалися обставини, що я поїхав до своєї сім'ї в Іспанію і там так само ми займалися справами, які допомагали Україні та українцям».

Тренер згадав і той момент, коли його команда дізналася про початок вторгнення Росії до України.

«Ми були в аеропорту, в транзитній зоні [для вильоту до України]. Але підійшов працівник аеропорту і сказав, що «Ви нікуди не вилітаєте». Для мене це був шок, коли я дізнався, що бомблять Україну, бо я не вірив, що він [Путін] це зробить.

Нам так само пропонували їхати на автобусі до України, але я сказав, що це неможливо, тому що в нашій команді було багато молодих хлопців, і я був відповідальним за них», – сказав Маркевич-молодший для ютуб-каналу Карпат.

  • Після відходу з Маріуполя Остап очолював Радунію з третьої ліги Польщі, відпрацювавши там з листопада 2022-го до травня 2023 року.
  • Наразі Маркевич-молодший займає посаду старшого тренера у львівському клубі поряд зі своїм батьком.
  • Маріуполь через повномасштабне вторгнення оголосив про тимчасове припинення діяльності. За клубом зарезервоване місце в УПЛ.
Найкращі букмекери
1
9.9
150000 грн
Сайт