УПЛ

Setanta Sports продовжить показ УПЛ: Джерело назвало нові умови угоди між клубами та мовником

Переглядів 1149
Артем Жилінський
3 голоси
Setanta Sports та УПЛ. Фото: УПЛ
Компанія Setanta Sports, яка є офіційним транслятором матчів української Прем'єр-ліги, вирішила переглянути умови співпраці з українськими клубами. Мовник планував витратити 3,2 мільйона доларів у поточному сезоні.

Влітку учасники УПЛ оголосили про створення єдиного телевізійного пулу. Тендер на медіаправа виграла компанія Setanta Sports, яка стала офіційним транслятором матчів чемпіонату України. 

Проте п'ять учасників УПЛ (Динамо, Дніпро-1, Зоря, Металіст та Рух) відмовилися передавати свої медіаправа Сетанті і транслюють свої домашні матчі на ресурсах «1+1». Саме тому відомий український журналіст Олександр Денисов висловив припущення, що Setanta Sports може припинити співпрацю з УПЛ.

Як повідомив його колега Михайло Співаковський, Сетанта продовжить показ Української Прем’єр-Ліги, але вже на інших умовах. Також компанія заявила, що не готова платити 3,2 мільйона доларів, які планувалося витратити на показ чемпіонату.

Setanta Sports оплачуватиме лише вартість виробництва трансляцій. Клуби ж можуть розраховувати лише на чистий прибуток мовника. За підсумками сезону Сетанта надасть кошторис доходів від реалізації медіаправ на міжнародному ринку, платних підписок та показів на OTT-платформі.

Варто зазначити, що реакції від українських клубів ще не було.

Найкращі букмекери
1
9.9
150000 грн
Сайт