УПЛ

Шахтар або Динамо: відомий тренер назвав новий базовий клуб збірної – гучна заява, яка зачепить один з грандів

Переглядів 150
Владислав Лютостанський
0 голосів
Микола Шапаренко та Олександр Зубков. Фото: ФК Шахтар
Відомий український тренер та експерт Олег Федорчук відзначив прогрес київського Динамо, гравці якого незабаром можуть стати кістяком національної збірної України.

Після вильоту київського Динамо з плей-оф раунду Ліги чемпіонів за підсумками протистояння з австрійським Зальцбургом (0:2, 1:1), вітчизняний фахівець Олег Федорчук в ексклюзивному розборі для сайту «Український футбол» підбив підсумки шляху команди Олександра Шовковського у цьому турнірі.

Фахівець зазначає, що кияни наразі виглядають функціонально краще, ніж Кривбас та донецький Шахтар.

«Динамо мене здивувало. Команда прекрасно готова функціонально, треба відзначити роботу тренерського штабу. Кияни краще виглядають за Кривбас та Шахтар. Один із показників – у динамівців наприкінці матчу практично не буває судом. Другий показник – кінцівка завжди за Динамо». 

Федорчук вважає, що незабаром Динамо має стати базовим клубом для національної збірної України.

«Це також говорить про те, що ми недооцінюємо людей, які поруч з нами. Дуже часто в наших клубах дивляться за кордон, розповідають, що там все краще – це перш за все стосується Шахтаря. Типу тамтешні асистенти кращі за наших головних тренерів та й подібне.

Зараз Шахтар старт сезону провалив, а їхні гравці не показали себе ні на Євро-2024, ні на Олімпіаді. Натомість Динамо скоро стане базовим клубом збірної, як за часів Лобановського:)». 

Наразі саме Динамо, на думку Федорчука, демонструє високий рівень професіоналізму під час важких часів у країні.

«Ми повинні розуміти свій рівень. У нас чемпіонат проводиться під час війни, матчі тривають по три-чотири години, хлопці їздять автобусами та ще й мають пристойний вигляд на такому рівні… Це говорить про дуже високий рівень професіоналізму гравців і тренерського штабу». 

  • Динамо до протистояння із Зальцбургом у кваліфікації Ліги чемпіонів пройшло Партизан (6:2, 3:0) та Рейнджерс (1:1, 2:0).
  • Далі на команду Шовковського чекає участь в основному раунді Ліги Європи, жеребкування якого заплановане на 30 серпня.
  • Наступний матч біло-сині зіграють в чемпіонаті України проти черкаського ЛНЗ вже 1 вересня. Стартовий свисток має пролунати о 15:30.
Найкращі букмекери
1
9.9
150000 грн
Сайт