УПЛ

Шовковський і Суркіс офіційно оформили топтрансфер: Динамо купило гравця збірної України, що відмовив Шахтарю

Переглядів 9086
Данило Моісеєнков
4 голоси
Олександр Піхальонок. Фото: СК Дніпро-1
Динамо продовжує активну трансферну кампанію перед участю в кваліфікації до Ліги чемпіонів. Клуб виконав прохання головного тренера Олександра Шовковського та підписав зірку Дніпра-1.

Нещодавно президент Динамо Ігор Суркіс заявив, що клуб може дозволити собі підписання футболістів, що необхідні головному тренеру команди Олександру Шовковському, відповідаючи на запитання про півзахисника Дніпра-1 Олександра Піхальонка.

І ось тепер, у середу, п'ятого червня, біло-сині офіційно оголосили про трансфер 27-річного зіркового хавбека, який останні роки виступав у стані дніпрян.

Піхальонок підписав контракт зі столичним клубом, який розрахований на п'ять сезонів. Раніше повідомлялося, що ця угода обійдеться киянам у два з половиною мільйони євро.

При цьому журналіст Ігор Бурбас сказав, що розглядався варіант, за якого Динамо відправило б в Дніпро-1 кілька їхніх гравців центра поля.

  • Нагадаємо, що до цього Динамо вже оформило перехід вільним агентом універсального молодого футболіста Максима Брагару з одеського Чорноморця.
  • Команда Шовковського минулого сезону посіла друге місце в турнірній таблиці УПЛ, завдяки чому влітку зіграє у кваліфікації до Ліги чемпіонів.
  • Піхальонок є вихованцем Шахтаря, а до Дніпра-1 перейшов у 2020 році, спочатку на правах оренди, а потім й на повноцінній основі.
  • За дніпрян Олександр провів загалом 102 матчі, забив 20 голів та віддав 27 результативних передач.
  • Трансферна вартість півзахисника за оцінкою порталу Transfermarkt складає п'ять мільйонів євро.
  • Раніше він відмовив у переході своєму рідному Шахтарю.
  • У складі збірної України Піхальонок провів вісім матчів, але на Євро-2024 не поїхав.
Найкращі букмекери
1
9.9
150000 грн
Сайт