УПЛ

УАФ винесла вердикт матчу Карпати – Динамо: головний експерт з арбітражу сказав, чи був пенальті у ворота киян

Переглядів 9971
Владислав Лютостанський
7 голосів
Олександр Андрієвський. Фото: ФК Динамо
Комітет арбітрів Української асоціації футболу прокоментував неоднозначний епізод, що стався у матчі третього туру УПЛ між київським Динамо та львівськими Карпатами.

У суботу, 17 серпня, Динамо здобуло вольову перемогу над Карпатами (3:1) у матчі третього туру української Прем'єр-ліги.

Головний експерт з арбітражу УАФ Нікола Ріццолі, який входить до Комітету арбітрів, прокоментував суперечливий епізод у другому таймі поєдинку, що пройшов у Львові.

  • Головний арбітр – Віктор Копієвський;
  • Арбітр VAR – Ігор Пасхал.

Непризначений пенальті після контакту руки Олександра Андрієвського та шиєю Олега Очеретька, 78 хвилина:

Не вдалось завантажити відео.

«Захисник Динамо №18, намагаючись зупинити суперника з Карпат №20, який робить швидкий зустрічний рух, витягує руку в природній і не протиправній манері. Ймовірно, між пальцями та шиєю був незначний контакт, що в жодному разі не може виправдати падіння нападника у такий спосіб».

Ріццолі позитивно відзначив рішення суддівської бригади на чолі з Копієвським у цьому епізоді.

«Рішення щодо непризначення пенальті за такий можливий контакт є правильним. Арбітр розцінює неспортивну поведінку нападника як симуляцію. І елементи, що підтверджують це рішення, є. Правильно, з вищезгаданої причини, відеоасистент арбітра здійснив мовчазну перевірку».

  • У наступному турі Карпати на виїзді зіграють проти ЛНЗ. Поєдинок у Черкасах заплановано на 26 серпня. Початок гри о 13:00.
  • Динамо в четвертому турі мало приймати Ворсклу, проте зустріч було перенесено через підготовку киян до плей-оф раунду кваліфікації Ліги чемпіонів.
Найкращі букмекери
1
9.9
150000 грн
Сайт