УПЛ

«‎УПЛ – це більшою мірою шоу-бізнес. Почався «індійський серіал»: фахівець зробив висновки після бунту в клубі

Переглядів 80
Віктор Глухенький
1 голос
Олександр Поздєєв. Фото: ФК Колос (Ковалівка)
Керманич ковалівського Колоса Олександр Поздєєв відверто розповів про мікроклімат всередині його колективу після бунту імені Ігоря Харатіна, який поставив під сумнів авторитет фахівця.

Олександр Поздєєв розказав про своє відношення до гравців, які можуть поставити під сумнів його авторитет, прозоро натякнувши на конфлікт з Ігорем Харатіним.

«У тебе може бути великий послужний список, але це минуле. Важливо, що в тебе сьогодні. Якщо ти професіонально ставишся до футболу, то підлаштовуєшся під вимоги тренера, який працює в клубі. Якщо ти не вивозиш або не маєш бажання докладати зусиль – можна потиснути руки і розійтись, йди шукати кращої долі. Це нормально. 

Неважливо, хто головний тренер – твій знайомий чи Гвардіола. Є вимоги, які повинні виконуватися. Має працювати вертикаль і кожен має розуміти свою роль в клубі, бути продуктивним та ефективним». 

Свою позицію фахівець підкріпив конкретними прикладами з життя та професійної діяльності.

«Кар'єра футболіста вона коротка і нема сенсу тратити час із тим, з ким в тебе розбіжності. Або по-спортивному можна «закуситися» і зробити крок вперед. Якщо в тебе інше бачення, на все своя думка, відповідно, ти маєш на полі і в тренувальному процесі робити різницю. Якщо заявлене не співпадає з діями, я не бачу іншого шляху, як посилено працювати».

Пригадав Поздєєв і про моменти з його професійної кар’єри гравця.

«У мене, як тренера, шлях тільки починається. Не всі із тих, хто зараз в команді, знають, що в Колосі я більше 10 років. Коли ти починаєш виводити людину із зони комфорту, це викликає спротив зсередини. Не всі хочуть цього робити. Але ми повинні робити це, якщо не хочемо з року в рік закінчувати чемпіонат у середині таблиці, тому що тих зусиль бракує для виконання більш серйозних задач».

Зробив окремі висновки Поздєєв і з історії з Харатіним.

«По-перше, я зрозумів, що УПЛ – це більшою мірою шоу-бізнес, де багато підводних каменів, кулуарщини, агентських ігор, спекуляцій, багато переоцінених гравців. Розрив шаблону пройшов. Раніше я думав, що Прем'єр-ліга це професіонали, які розуміють, навіщо вони тренуються, як вони працюють.

Є певне розчарування, тому що я очікував бажання зростати, терпіти, важко працювати, покращуватись. Врешті-решт, якогось професіоналізму. Реальність виявилася трохи інакшою. Почався «індійський серіал». В ситуації, коли потрібно наступати собі на горло, здобувати результат, ми скотилися в «мильну оперу». За 12 років в клубі я пройшов багато чого і не міг уявити такого від людини, яка в команді без тижня день. Є ситуація, яка робить тебе сильнішим або ти здаєшся. Я не здався», – розповів Поздєєв в інтерв'ю «Українському футболу».

  • Після семи турів у новому сезоні Колос має в активі шість очок та займає 13-ту сходинку у турнірній таблиці УПЛ.
  • У наступному турі підопічні Поздєєва на виїзді зіграють проти Руху. Поєдинок заплановано на 29 вересня. Початок гри у Львові о 15:30.
Найкращі букмекери
1
9.9
150000 грн
Сайт