В УАФ поставили крапку у вирішальному пенальті матчу Кривбас – Карпати: Ріццолі сказав, чи було це справедливо
14 грудня Кривбас здобув домашню перемогу над Карпатами (2:0) у матчі 17-го туру чемпіонату України.
Головний експерт з арбітражу УАФ Нікола Ріццолі, що входить до Комітету арбітрів, розібрав момент з призначенням пенальті у ворота зелено-білих, який реалізував хавбек криворіжців Хрвоє Ілич.
- Головний арбітр – Дмитро Панчишин;
- Арбітр VAR – Володимир Новохатній.
Пенальті у ворота Карпат, 26 хвилина матчу:
Не вдалось завантажити відео.
«Воротар Карпат, намагаючись випередити нападника Кривбаса №9 у боротьбі за м'яч очікує нападника, коли той намагається дістати м'яч правою ногою, і своїми діями створює контакт з ногами нападника, який вже не може його уникнути.
Контакт був спричинений невдалим виходом воротаря в той час, як нападник явно і чесно грав у м'яч. Арбітр вчинив правильно, призначивши пенальті», – наводить слова Ріццолі ютуб-канал УАФ.
- Кривбас на зимову перерву пішов не четвертому місці турнірної таблиці УПЛ, набравши 31 заліковий бал.
- Карпати ж посідають шосту сходинку чемпіонату України, маючи 24 очки.