УПЛ

Верес звернувся до УАФ з пропозицією стосовно системи VAR: гендиректор розповів деталі

Переглядів 525
Дмитро Котков
1 голос
VAR. Фото: Google
З боку рівненського Вереса є пропозиція скорочення граничного терміну для подачі заявки на використання системи VAR на конкретному матчі з 14 до семи днів.

Верес звернувся до Української асоціації футболу та Української Прем’єр-ліги з пропозицією скорочення граничного терміну для подачі заявки на використання системи VAR на конкретному матчі з 14 до семи днів.

«Після матчу проти Ворскли, коли гол у наші ворота було зараховано після того, як м’яч залишив межі поля - клуб серйозно задумався над заявкою про використання системи перегляду відеоповторів. І ми зрозуміли, що суто процедурно - не завжди можемо скористатися своїм правом подати таку заявку», – сказав генеральний директор Вереса Антон Назарук. 

Гендиректор каже, що, згідно з Положенням, для проведення матчу із застосуванням системи VAR клуб повинен надіслати до УПЛ відповідну заявку не пізніше, ніж за 14 днів до дня проведення матчу. І ось тут виникає об’єктивна складність - іноді заявка чисто технічно не може бути подана з дотриманням цих строків.

За словами Назарука, у Регламенті є поняття базового дня – «основний день туру, встановлений календарем змагань». Відповідно до пункту 11 статті 9 «дати проведення та час початку матчів визначаються Дирекцією не пізніше як за 12 діб до базової дати туру». Тим самим виникає колізія: клуб УПЛ може дізнатися дату офіційного матчу за 12 днів до матчу, а заявку про VAR треба подати за 14 днів до поєдинку, що робить юридично неможливою подачу заявки вчасно.

«Тому ми виступаємо з пропозицією розглянути та затвердити на засіданні Виконкому УАФ зміни до Положення і встановити граничний термін подачі заявки в 7 (сім) днів до початку матчу», – додав Назарук.

На даний момент Верес з 18 очками в активі знаходиться на 11 місці в турнірній таблиці УПЛ.

Найкращі букмекери
1
9.9
150000 грн
Сайт