20 грудня провести законний Конгрес неможливо: УАФ зробила офіційну заяву

Переглядів 1059
Павло Клименко Павло Клименко
1 голос
20 грудня провести законний Конгрес неможливо: УАФ зробила офіційну заяву
Андрій Павелко. Фото: УАФ
До Української асоціації футболу стали надходити пропозиції щодо проведення 20 грудня 2022 року позачергового Конгресу УАФ. Перше засідання робочої групи відбулося в Будинку футболу 7 грудня поточного року.

Проведення конгресів регулюється статутними нормами УАФ, які відповідають вимогам ФІФА та УЄФА. У Статуті УАФ чітко прописана процедура скликання позачергового конгресу, і згідно з ним проведення позачергового конгресу 20 грудня в законний спосіб неможливе. 

Адже всі рішення, ухвалені на конгресі, який відбудеться з порушеннями Статуту УАФ, будуть нелегітимними, повідомляє офіційний сайт УАФ.

З метою вивчення пропозицій із проведення позачергового конгресу на виконання рішення Виконкому УАФ було створено робочу групу з перевірки протоколів та рішень членів УАФ щодо скликання позачергового Конгресу Української асоціації футболу.

Нагадаємо, що днями президент УАФ Андрій Павелко та генеральний секретар УАФ Юрій Запісоцький отримали запобіжний захід у два місяці арешту у справі про розкрадання коштів на штучних полях. Щоправда, обидва вийшли під заставу майже 20 млн грн.

Українських футбольних чиновників підозрюють у розкраданні грошей під час будівництва заводу з виробництва штучних футбольних полів.