Абрамович передасть частину грошей від продажу Челсі Україні: російський мільярдер стримав слово

Переглядів 713
Євген Чепур Євген Чепур
1 голос
Абрамович передасть частину грошей від продажу Челсі Україні: російський мільярдер стримав слово
Роман Абрамович. Фото Челсі
Роман Абрамович, що був власником лондонського Челсі, готовий передати Україні більше половини грошей, які він одержав від продажу свого футбольного активу.

Абрамович продав Челсі за 4,25 мільярда фунтів у травні минулого року консорціуму Clearlake Capital американського бізнесмена Тодда Болі. Виручені кошти надійшли на заморожений рахунок, який контролює уряд Великобританії.

Абрамович готовий передати Україні 2,3 мільярда фунтів на гуманітарну мету, але для проведення транзакції необхідно отримати дозвіл Євросоюзу, оскільки бізнесмен перебуває під санкціями з моменту повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Про це повідомляє The Telegraph.

Гроші мають надійти на спеціальний рахунок фонду, який очолить директор UK Майк Пенроуз. Ця сума стане однією з найбільших благодійних пожертв жертвам війни в історії.

Нагадаємо, що Абрамович придбав Челсі у 2003 році за 140 мільйонів фунтів, що на той час було найбільшою у світі сумою за покупку англійського футбольного клубу.

Зазначимо, що Челсі після 20 зіграних поєдинків займає поки що 10 місце в АПЛ. Від четвірки найсильніших команд першості команду відокремлюють десять очок.

X