«Адекватні і сумлінні адвокати зрозуміють про що йде мова»: захист Павелка виніс вердикт справі свого клієнта

Переглядів 652
Ілля Деулін Ілля Деулін
2 голоси
«Адекватні і сумлінні адвокати зрозуміють про що йде мова»: захист Павелка виніс вердикт справі свого клієнта
Андрій Павелко. Фото: Google
Юридична компанія Міллер, яка веде справу про обрання запобіжного заходу президенту УАФ Андрію Павелку, розставила всі крапки над «і» у резонансній справі свого підопічного.

Юридична компанія Міллер, засновником якої є відомий активіст та військовий Масі Найєм, зробила заяву відносно резонансної справи свого підопічного – президента УАФ Андрія Павелка. 

У заяві в Facebook компанії зазначається, що компанія буде надавати послуги Павелку лише в процесі обрання запобіжного заходу.

«Наш контракт обмежений суто цим питанням. Ми не захищаємо клієнта в інших процесах».

Після ознайомлення з матеріалами справи адвокати дійшли висновку, що обрання запобіжного заходу відбувалося з порушеннями:

«Обрання запобіжного відбувається в кримінальному провадженні, яке НАБУ передало в Головне слідче управління у звʼязку із відсутністю складу злочину в діях Андрія Павелка як підслідного їм субʼєкта».

У заяві суд над Павелком названий «беззаконням»:

«Якщо дозволити беззаконня щодо Павелка, то завтра це стане звичкою для правоохоронців, і це стосуватиметься військових, ветеранів та всіх громадян. Адекватні і сумлінні адвокати зрозуміють, про що йде мова».

Юридична компанія Міллер. Фото: Google

Також компанія зазначає, що в матеріалах обвинувачення відсутній склад злочину: 

«В матеріалах, що долучила сторона обвинувачення на етапі обрання запобіжного заходу, відсутні належні докази злочину, потерпілі, чи підтверджений збиток. Нагадаємо, справу розслідувало НАБУ три роки, після них, в порушення закону, Національна поліція ще два роки».

Наостанок адвокати зазначають, що етичний кодекс для компанії – найважливіше:

«В компанії Міллер діє принцип: якщо після ознайомлення з матеріалами справи ми бачимо, що вона суперечить нашому етичному кодексу та цінностям, ми не беремося за неї. Наша компанія не зраджує своїм цінностям. Ми захищаємо справедливість і закон».

  • Раніше засновник компанії Масі Найєм заявив, що не є адвокатом Павелка та «не розділяє його цінності».
  • 16 червня Шевченківський районний суд міста Львова змінив запобіжний захід президенту УАФ Андрію Павелку, взявши його під варту строком на 60 діб.
  • 22 червня цей ж суд мав розглядати скаргу адвоката Павелка Сергія Бойка.
  • Протягом засідання адвокати надали суду забагато клопотань і судді ухвалили рішення перенести розгляд справи на 30 червня.
  • До цієї дати Павелко продовжить перебувати у СІЗО.