«Адміністратор надіслав голосове повідомлення»: Конопля розповів, як з ним повівся Петраков у збірній України

Переглядів 2492
Євген Чепур Євген Чепур
1 голос
«Адміністратор надіслав голосове повідомлення»: Конопля розповів, як з ним повівся Петраков у збірній України
Олександр Петраков. Фото: УАФ
Правий захисник Шахтаря Юхим Конопля розповів про те, як змінився Олександр Петраков після призначення на посаду головного тренера національної збірної України.

Юхим Конопля розповів, що мав добрі стосунки з Олександром Петраковим, коли під його керівництвом у складі збірної України U-20 виграв чемпіонат світу 2019 року.

«Коли ми з Петраковим виграли чемпіонат світу, то в нас були дуже хороші стосунки».

Однак коли тренер прийняв національну збірну України, ситуація змінилася. Футболіст образився, що той не дав йому ігрового часу в товариському матчі з Чехією (1:1) у вересні 2021 року. Заради цієї гри Конопля пішов на конфлікт із наставником Шахтаря Роберто Де Дзербі.

«Він зателефонував мені: "Ти хочеш грати за збірну?". Я, звичайно ж, відповів позитивно. На грі я залишився на заміні. Думав, що гратиму в товариському матчі. У підсумку я нормально і не тренувався, оскільки тренування були по 50 хвилин, і не зіграв. Нічого мені не пояснив і не сказав».

Також Конопля згадав епізод, що стався перед товариським матчем збірної України з Емполі (3:1) влітку 2022 року.

«Я підійшов до нього на п'ятий день збору: "У нас із вами хороші стосунки, говоріть як є: тягну я чи ні. Можливо, мені потрібно в чомусь додати". Він сказав мені, що все нормально. Перед матчем мені адміністратор надіслав голосове повідомлення, в якому сказав, що тренер на мене не розраховує».

Конопля заявив, що після цього інциденту його ставлення до Петракова змінилося в гірший бік.

«Петраков завжди говорив в обличчя, але тоді було неприємно. Не знаю з приводу його, але з мого боку наші взаємини з ним зіпсувалися», - сказав Конопля в інтерв'ю Ютуб-каналу Брутальний футбол.

Нагадаємо, що в січні цього року Петраков прийняв національну збірну Вірменії.