«Агент Кремля в УАФ»: журналіст повідомив про громадянство росії у власника клубу УПЛ – фотодокази

Переглядів 1450
Павло Клименко Павло Клименко
2 голоси
«Агент Кремля в УАФ»: журналіст повідомив про громадянство росії у власника клубу УПЛ – фотодокази
Андрій Засуха. Фото: УАФ
Український журналіст Костянтин Андріюк оприлюднив інформацію щодо наявності громадянства країни-агресора у президента ковалівського Колосу Андрія Засухи.

Андріюк опублікував копію паспорта Росії Засухи, який він отримав у 2008 році після закінчення МДІМВ (2005-2012) за спеціальністю міжнародні економічні відносини.

Засуха, який також обіймає посаду голови Київської обласної асоціації футболу, не вийшов із громадянства Росії ні після 2014 року, ні 24 лютого 2022 року.

З моменту початку повномасштабного вторгнення власник Колоса активно допомагав Силам оборони України, передаючи авто та іншу допомогу на фронт.

«Як таке може бути, що громадянин РФ керує футболом усієї Київської області? Звісно, Андрій Павелко цього не знав. А звідки він міг знати, чи ви його зустріч із журналістами бачили? Він в УАФ, схоже, взагалі ні за що не відповідає.

Тому, Андрію Васильовичу, не дякуйте. Жодної частки заносити не треба! Просто реагуйте на агента Росії у вас під боком! Ви врятуєте весь український футбол від агентів країни 404, – написав Андріюк у Telegram.

Колос провів 15 матчів, набрав 20 очок і посідає шосте місце у турнірній таблиці української Прем'єр-ліги. 3 березня клуб із Ковалівки відновить сезон матчем проти Кривбасу.