Ахметов подає до суду на росію: президент Шахтаря вимагає компенсувати збитки «Донбас-Арени»

Переглядів 430
Павло Клименко Павло Клименко
1 голос
Ахметов подає до суду на росію: президент Шахтаря вимагає компенсувати збитки «Донбас-Арени»
Рінат Ахметов. Фото: ФК Шахтар
Президент Шахтаря Рінат Ахметов ініціює арбітраж проти росії за захоплені активи у Донецькій та Луганській областях задля фінансування майбутнього відновлення України.

Власник донецького клубу Рінат Ахметов подає позов проти росії з вимогою компенсувати збитки, завдані у 2014-2017 рр. внаслідок втручання у діяльність або експропріацію активів на окупованих нею територіях Донецької та Луганської областей.

Позов стосується десятків підприємств, зокрема навчально-тренувальної бази «Кірша» та «Донбас Арени», у будівництво якої було інвестовано понад 400 мільйонів доларів. Про позов до суду на росію український мільярдер заявив у коментарі прес-службі СКМ.

«Я подаю позов на повне відшкодування країною-агресором усіх заподіяних нам з 2014 року збитків на незаконно окупованих територіях Донецької та Луганської областей. Справедливість має бути відновлена, і агресор має бути понесено як фінансове, так і кримінальне покарання».

Також президент Шахтаря додав, що всі виграні в судах кошти вкладатиме у відновлення України.

«Відшкодовані кошти я вкладатиму у відновлення та будівництво нових підприємств, створення робочих місць та зростання економіки України.

Ми обов'язково відновимо нашу країну, зокрема наш, український Донбас, а «Донбас Арена» знову стане місцем щасливих зустрічей та яскравих емоцій».

Додамо, що влітку минулого року Ахметов вирішив позиватися до росії в Європейському суді з прав людини. Бізнесмен планує стягнути з російських окупантів кілька десятків мільярдів доларів.