Анатолій ВОЛОБУЄВ: «Окрім Степанюка, в нас ще є гравці для прем’єр-ліги»

Переглядів 165
UkrFootball.ua UkrFootball.ua
0 голосів
Спортивний директор «Сталі» — про мегатрансфер і початок зимової підготовки

— Анатолію Івановичу, більшість команд уже розпочали зимову підготовку. Коли ж «Сталь» виходить із відпустки?

— 20 січня й ми розпочнемо підготовку.

— Із планами вже визначилися?

— План підготовки довелося дещо коригувати: до 27 лютого готуватимемося на місці. Та вже наступного дня вирушимо до Туреччини на тритижневий збір.

— А в якому ключі проводитимете зимовий антракт? Минулої зими не приховували, що вам цікаво буде поборотися за вихід до еліти. Тоді вам це вдалося, інша справа, що вас туди не пустили. Як буде цього разу?

— Якщо відверто, то навіть не знаю, як вам відповіти на це запитання. Готуватимемося без зайвого пафосу. Завдання знову боротися за вихід до прем’єр-ліги перед нами не стоїть.

— Чи варто сподіватися на серйозні кад­рові зміни?

— Гадаю, взимку обійдемося без серйозної ротації складу. Підсилюватися якщо й будемо, то лише кількома виконавцями. Загалом же, майже всі гравці залишаються. До того ж, повертається у склад Кондратюк, якого було прооперовано в Німеччині.

— До речі, щодо кадрів. Днями стався перехід Руслана Степанюка до «Металіста». Офіційно цей трансфер уже відбувся?

— Зараз про це зарано говорити. У Степанюка завершився контракт, отож він із «Металістом» вирушив на збір.

— Як би охарактеризували цього юного форварда?

— Хороший футболіст, талановитий хлопець. Для нього тепер головне наполегливо працювати, щоби прогресувати. Що там казати — це серйозна втрата для нас. Водночас, коли футболіст із першої ліги переходить у вищий дивізіон, ми можемо лише порадіти такому прогресу гравця.

— Степанюк до Харкова переїхав на правах вільного агента. Отож виходить, що «Сталь» за трансфер не отримала ні копійки?

— Це вже питання не моєї парафії. Думаю, якусь компенсацію й отримаємо.

— Як гадаєте, ще хтось із «сталеварів» має шанс цієї зими перейти в команду прем’єр-ліги?

— Є в нас хороші футболісти, які би могли підсилити не одну команду прем’єр-ліги, але… Хотілося, щоби гравці не покидали команду. Можливо, якби ми початок сезону розпочали в прем’єр-лізі, то ніхто би не думав кудись переходити.

— Наостанок, запитання, можливо, й не з приємних для вас, та все ж поцікавлюся. Як гадаєте, хто цього сезону підвищиться в класі?

— «Олімпік» має виходити до еліти. Люди серйозно займаються цим клубом, активно розбудовують інфраструктуру. Цікавою обіцяє бути боротьба й за друге місце. Але фаворит тут усе ж «Олександрія», яка за тією ж інфраструктурою та підбором виконавців трохи попереду.

Олександр ТРАВЯНКА.

X