Андрій ЯРМОЛЕНКО: «Був упевнений, що заб’ю»

Переглядів 192
UkrFootball.ua UkrFootball.ua
0 голосів
Автор забитого м’яча у ворота французів прокоментував перемогу національної команди

— За рахунок чого вдалося в першому таймі стримати Францію, а в другому розкрити свої сильні сторони?

— За рахунок командних дій нам вдалося протиставити Франції хорошу гру, адже індивідуально вони сильніші за нас. Також шалена самовіддача та злагоджені командні дії допомогли нам здобути такий приємний результат.

— Чи була недооцінка з боку збірної Франції?

— Що мені говорити про Францію? Давайте краще про нашу команду. У них усі гравці дуже хорошого рівня. Їхня недооцінка — це суто їхні проблеми, я можу говорити тільки про свою збірну.

— Андрію, які корективи вніс тренер у перерві?

— У першому таймі ми намагалися постійно пресингувати, але в нас це не дуже виходило. У другому таймі ми відразу намагалися контратакувати.

— Здавалося, що Франція приїхала грати на нічию…

— Ну, я не знаю, вони атакували… Ми просто перекрили всі зони, тому не можу сказати, що в них було багато моментів. Напевне, це більше наша заслуга.

— Перед грою французи говорили, що побоюються вас і Євгена Коноплянку, а вистрілив Роман Зозуля. Чи відчували, що вас нейтралізовуватимуть, а в Романа з’явиться такий шанс?

— Було помітно, що вони вивчали наші сильні сторони, відтак на мені постійно «висіло» по кілька гравців, та й узагалі середину поля французи добре перекривали. Вільно я отримати м’яча не міг. Гадаю, те ж саме вам скаже й Коноплянка. Добре, що в нас є Зозуля. Він — молодець, як і вся команда.

— Ви апріорі мали бити пенальті чи це була спонтанна ситуація?

— Сьогодні це була саме спонтанність. Я був упевнений, що заб’ю, відтак взявся пробити пенальті. Щоправда, вийшло не надто переконливо, однак м’яч у сітці, а це — найголовніше.

— Сьогодні збірна України вперше обіграла Францію та вперше перемогла у стикових матчах. За рахунок чого українці змогли перервати таку негативну статистику? Можливо, вплинула атмосфера Києва?

— Я ще до гри говорив, що потрібно писати нову історію. Атмосфера на стадіоні була неперевершена. Наші вболівальники — найкращі.

— Шанси все ще 50 на 50?

— У Франції, однозначно, нам грати буде набагато складніше. Поки ми спокійно ставимося до цього результату.

— Прокоментуйте момент у кінці гри, коли Роман Безус, виходячи три в одного, віддав неточну передачу. Обговорювали в роздягальні?

— Звичайно, обговорювали. Нічого страшного, це — звичайний ігровий момент. Кожен може помилитися.

— Що сказав Михайло Іванович після матчу? Усе, забули й готуємося до наступної гри?

— Так, ми дуже серйозно налаштовуємося на матч-відповідь, адже розуміємо, наскільки агресивно діятимуть французькі футболісти, їм втрачати вже нічого.

Роман КИРІЄНКО.

X