Андрій ЗАПОРОЖАН: «арбітри мали рацію, коли не зарахували наш третій м’яч»

Переглядів 149
UkrFootball.ua UkrFootball.ua
0 голосів
Капітан «Олександрії» — про останні позитивні результати і секрет пробиття пенальті

Олександрійці майже не змінили склад після того, як підвищилися в класі. Здавалося, що цій команді передбачена роль одного з аутсайдерів. Однак останні виступи підопічних Володимира Шарана відверто вражають — перемогли «Карпати» та «Волинь», незважаючи на поразку, показали гідну гру з «Шахтарем», і нарешті взяли гору над «Металургом», в зустрічі з яким вважалися фаворитом, володіли значною перевагою, але насправді перемога далася їм непросто.
Одним із стовпів успіху став капітан команди, який у другому матчі поспіль забив з 11-метрової позначки.

— Із запорожцями вийшла тяжка гра, — сказав 32-річний півзахисник, відомий за виступами за «Борисфен». — Ми дуже хотіли виграти, створили достатньо моментів, але м’яч ніяк не йшов у ворота. У футболі не все так просто, як здається на перший погляд. Добре, що після перерви вдалося двічі забити і довести гру до перемоги.

Запоріжці виставили зовсім молодий склад, таке враження, що з таким підбором вони і в першій лізі пасли би задніх. Але хлопці билися за результат.

— Так, проти нас грали в основ­ному молоді футболісти. Але, відверто кажучи, мені сподобався «Металург» — хороша команда, старалися показати повну самовіддачу, вибігали в контратаки.

— Як головний тренер мотивував команду в перерві?

— Володимир Богданович старався нас заспокоїти. Більше нічого. Сказав, що все буде добре. Після матчу Шаран подякував хлопцям за гру, але ще є над чим працювати.

— Щодо 11-метрового: по телекартинці здалося, що арбітр спочатку показав, що порушення було за межами штрафного майданчика, а потім асистент підказав, що все-таки треба призначати пенальті. Як можете прокоментувати цей епізод?

— Не зрозуміло, чому арбітр вагався з призначенням 11-метрового і лише після підказки помічника вказав на «позначку», адже з самого початку було видно, що гравець «Металурга» зіграв рукою у своєму штрафному. На щастя для нас, судді правильно розібралися в моменті, після чого ми нарешті провели гол.

Ви реалізували пенальті і з «Металургом», і з «Шахтарем», причому майже без шансів для воротарів. Маєте якийсь секрет?

— Я вам так скажу: дай Бог, щоб усе було добре і щоб надалі мені усміхалася вдача. Адже пенальті — це лотерея, і таланить або воротарю, або тому, хто пробиває. Це і весь секрет. Хоча, звичайно, треба відповідально до цього підходити.

Ви забили третій м’яч, але арбітр його відмінив. Вважаєте, справедливо?

— Цей м’яч не був би для нас зайвим, ще більше покращив би нам настрій, але, на жаль, арбітри угледіли, що м’яч вийшов за межі поля. І, мабуть, мали рацію.

— Останнім часом у вас непогані результати: нічиї з «Ворсклою» і «Зорею», перемоги над «Карпатами», «Волинню» і тепер «Металургом», що дозволяє вам міцно триматися всередині турнірної таблиці. Які складові таких доволі успішних виступів?

— У нас зіграний колектив, кожен добре знає один одного. Відчуваю впевненість не в своїх силах, а в кожному з хлопців. Думаю, ми на правильному шляху. Але не хочу сильно хвалити нашу команду, граємо так, як дозволяє суперник.

— Напередодні з’явилася інформація, що в країні три стабільних в плані фінансування клуби — «Динамо», «Шахтар» і «Олександрія». Що можете на це сказати?

— Не хотів би це коментувати. Єдине — хочеться, щоб у всіх команд прем’єр-ліги було стабільне фінансування, і щоб футболісти думали про гру, а не забивали голову іншими питаннями, що відволікають.

— У наступному турі ви вдома приймаєте «Металіст». Які
передчуття щодо цього проти-
стояння?

— Зазвичай кажуть, що очікують напруженого поєдинку. Але я не хочу нічого казати. Все покаже гра.

Сергій ТАЛИМОНЧИК.