АПЛ подарує Зінченку чемпіонство? Головний переслідувач Арсенала звинувачується в порушенні фейр-плей

Переглядів 17091
Олександр Карпенко Олександр Карпенко
4 голоси
АПЛ подарує Зінченку чемпіонство? Головний переслідувач Арсенала звинувачується в порушенні фейр-плей
Олександр Зінченко. Фото: ФК Манчестер Сіті
АПЛ звинувачує Манчестер Сіті в порушеннях правил фінансового фейр-плею протягом дев'ятьох сезонів. Чинний чемпіон Англії систематично не дотримувався звітності.

Прем'єр-ліга за підсумками чотирирічного розслідування висунула звинувачення Ман Сіті в тому, що клуб понад 100 разів порушував правила фінансового моніторингу щодо фінансового стану клубу, доходу від спонсорів та операційних витрат, повідомляє сайт АПЛ.

АПЛ в період з сезону 2009/10 та 2017/18 зафіксувала регулярні порушення фінансового фейр-плею. Протягом цього часу Ман Сіті тричі ставав чемпіоном Англії (2011/2012, 2013/2014, 2017/18).

Крім того, Ман Сіті не співпрацював з Прем'єр-лігою щодо розслідування УЄФА, за підсумками якого містян дискваліфікували з єврокубків на два сезони. 2020 року Сіті  домігся скасування бану та скорочення штрафу в Лозанні.

Якщо Манчестер Сіті буде визнано винним, покарання може варіюватися від зняття очок до можливого виключення з Прем'єр-ліги.

Нагадаємо, Манчестер Сіті в поточному сезоні відстає на п'ять очок від лідируючого Арсенала. В активі команди Хосепа Гвардіоли 40 залікових балів.