АПЛ встановила рекорд у зимове трансферне вікно: перехід Мудрика в Челсі зробив свою справу

Переглядів 1669
Дмитро Котков Дмитро Котков
1 голос
АПЛ встановила рекорд у зимове трансферне вікно: перехід Мудрика в Челсі зробив свою справу
Михайло Мудрик. Фото: Челсі
Клуби Англійської Прем'єр-ліги активно поводять себе на трансферному ринку цієї зими. Найбільш активним є лондонський Челсі, який підсилився Михайлом Мудриком.

До закриття зимового трансферного вікна залишається ще тиждень, а клуби Прем’єр-ліги Англії вже встановили трансферний рекорд для січневого ринку.

Двадцять клубів АПЛ витратили 440 мільйонів фунтів, що на 10 мільйонів більше, ніж рекордний до цієї трансферної кампанії січень 2018 року. Як і минулого літа, найактивнішим клубом на трансферному ринку є лондонський Челсі.

«Аристократи» витратили майже половину загальної суми, а саме приблизно 200 мільйонів фунтів. До цієї суми увійшов і трансфер українського вінгера Михайла Мудрика за 70 мільйонів євро (плюс бонуси).

Цікаво, що влітку 2022 року клуби АПЛ витратили рекордні 1,9 мільярда фунтів на придбання нових футболістів.

На даний момент Челсі з 29 очками в активі іде на десятому місці в турнірній таблиці Прем’єр-ліги Англії.

Зазначимо, що у лютому на Челсі чекають дуже цікаві поєдинки, в яких може себе проявити український футболіст Михайло Мудрик. Спочатку в рамках лондонського дербі команда українця зустрінеться з Фулгемом (03.02). Потім знову в дербі Челсі зіграє з Вест Гемом (11.02). Вже 15 лютого Мудрик та компанія на виїзді зустрінуться з дортмундською Боруссією в матчі Ліги чемпіонів. Також «аристократи» зіграють з Саутгемптоном (18.02) та з Тоттенгемом в рамках ще одного лондонського дербі (26.02).

X