Арсенал не зможе зареєструвати Мудрика в основній заявці команди: чому так сталося

Переглядів 3250
Євген Чепур Євген Чепур
1 голос
Арсенал не зможе зареєструвати Мудрика в основній заявці команди: чому так сталося
Михайло Мудрик. Фото: Шахтар
Прагнення Арсеналу до підкріплення напередодні січневого трансферного вікна спричинило поновлення контактів з вінгером донецького Шахтаря Михайлом Мудриком.

Лондонський клуб розраховує домовитися із Шахтарем про трансфер 21-річного вінгера за 40 мільйонів фунтів плюс бонуси. Якщо угоду дійсно буде завершено до 31 січня, тобто є нюанс із заявкою українця за Арсенал, повідомляє Football.london.

Після закриття січневого трансферного вікна «канонірам», як і іншим 19 клубам АПЛ, буде дозволено сформувати склади з 25 осіб, з яких не більше 17 легіонерів, а вісім решти місць будуть доступні для доморощених гравців.

Якщо Мудрик і перейде до Арсеналу найближчого місяця, то він не займатиме місце у складі команди. Це тому, що, згідно з правилами Прем'єр-ліги, гравцем до 21 року вважається той, кому не виповнився 21 рік станом на 1 січня року, в якому починається сезон.

Таким чином Мудрик буде зареєстрований за Арсенал як гравець до 21 року, а не як представник основної заявки команди. Футболісти до 21 року мають право на участь у чемпіонаті Англії понад ліміт у 25 гравців на команду.

Оскільки Мудрік народився після 1 січня 2001 року, це означає, що він може бути зареєстрований як гравець до 21 року поряд з Карлом Хейном, Вільямом Саліба, Букайо Сака, Габріелем Мартінеллі та Маркіньосом.

X