Арсенал збирається заборонити Зінченку зіграти у гучному благодійному матчі: в Англії розкрили деталі ситуації

Переглядів 1727
Данило Моісеєнков Данило Моісеєнков
2 голоси
Арсенал збирається заборонити Зінченку зіграти у гучному благодійному матчі: в Англії розкрили деталі ситуації
Олександр Зінченко та Мікель Артета. Колаж: «Український футбол»
Участь Олександра Зінченка у благодійному матчі на честь України проти команди Андрія Шевченка під питанням. Проблема полягає у розкладі Арсеналу.

Вже шостого серпня Арсенал, у складі якого виступає Олександр Зінченко, зіграє матч Суперкубку Англії проти Манчестер Сіті. А п'ятого серпня Зінченко має взяти участь у благодійному матчі на Стемфорд Брідж проти команди Андрія Шевченка.

Усі кошти, зароблені з цієї події, підуть на відновлення Михайло-Коцюбинського ліцею Чернігівської області, зруйнованого російськими окупантами у березні 2022 року.

Український лівий захисник вже майже відновився від пошкодження, отриманного ще минулого сезону, проте з ним працюють дуже обережно, щоб дати змогу повністю відновитися до кампанії 2023-24. 

Наразі він не бере участі у повноцінних тренуваннях з першою командою Арсенала, але очікується, що це станеться дуже скоро.

Хоча Зінченко дуже хоче допомогти своїй рідній країні всіма можливими способами, його обов'язки в Арсеналі стоять на першому місці, саме тому 26-річний футболіст зіграє максимум п'ять хвилин п'ятого серпня на Стемфорд Брідж. Про це повідомив сайт Now Arsenal.

Джерело зазначає, що українець точно буде доступний для Мікеля Артети в матчі з Сіті у випадку, якщо йому дозволить здоров'я.

«Неймовірно бачити, як світ футболу об'єднався, щоб допомогти нам зібрати життєво необхідні кошти для відновлення нашої прекрасної країни», – казав Зінченко про благодійний матч.

  • Нагадаємо, що благодійний матч Game4Ukraine відбудеться за участі команд Андрія Шевченка та Олександра Зінченка. Він організований фандрейзинговою платформою United24 спільно з лондонським Челсі та компанією Legends.
  • Шевченко торік став амбасадором платформи United24, яка займається збором коштів на потреби українців, які постраждали від війни в нашій країні.
  • Зінченко приєднався до ініціативи президента України в травні 2023 року.
  • Олександр перейшов до Арсеналу з Манчестер Сіті влітку 2022 року за 35 млн євро.
  • Відтоді 26-річний українець провів 33 гри за лондонців, забив один гол та віддав дві результативні передачі.