Артем ФАВОРОВ: «Ми не збираємося зупинятися на досягнутому»

Переглядів 100
UkrFootball.ua UkrFootball.ua
0 голосів
Лідер «Оболоні-Бровара» — про перемогу над «Макіїввугіллям», свої чергові голи та настрої, які панують усередині команди

— Артеме, вітаємо вас із черговою перемогою. Як вважаєте, чи закономірний результат?

— Думаю, що результат закономірний, адже в нас було більше небезпечних моментів і нагод для взяття воріт, до того ж, ми ще не забили два пенальті. Загалом, можу сказати — добре, що ми виграли. Думаю, що все логічно, троє очок у скарбничці — це головне.

— Як думаєте, штучний газон у цій зустрічі вплинув на гру вашої команди?

— Так, думаю, вплинув. Але знаєте, він позначився лише на початку поєдинку — до такого важкого покриття, відскоку м’яча нам знадобився час, аби звикнути. У нас лише передматчеве тренування було на такому газоні, реш­та — на звичному. Тому самі розумієте всі нюанси, перші хвилин 15-20 нам було справді тяжко. Надалі ж ми піймали свій ритм, стали демонструвати звичний комбінаційний футбол і звідси наша гра була агресивнішою.

— Два нереалізованих пенальті. Чим можна пояснити таке безталання?

— Не думаю, що це — відсутність фарту, просто в першому моменті я погано пробив, отож вийшов слабкий удар. А в другому моменті кіпер «Макіїввугілля» вже зловив кураж і відбив і удар Дмитра Проневича. Сподіваюсь, усе буде нормально вже в наступних наших матчах: якщо будуть пенальті, ми їх реалізуємо.

— Ваші два голи з гри забезпечили команді перемогу. Ви зараз є найкращим бомбардиром команди у чемпіонаті. Надаєте цьому якесь значення?

— Буду відвертим — ні. Доб­ре, що мені просто поталанило забити два м’ячі, маю подякувати своїм колегам за такі передачі. Усе вий­шло просто здорово, тому я лише щиро дякую команді. Знає­те, ми є всі разом, єдиний колектив, і дуже добре, що рухаємось у правильному напрямку. Для мене головне — від матчу до матчу демонструвати кращий футбол, прог­ресувати й доводити, що я додаю в майстерності з кожною грою. Головне нині, що наша команда очолює турнірну таблицю. До того ж, у нас чудова атмосфера в колективі, а це — дуже важливо.

— «Оболонь-Бровар» виграє вже сьому гру поспіль. Це говорить про силу вашої команди чи, можливо, суперники просто слабкіші за вас?

— Зовсім ні. Я би не сказав, що наші суперники слабкіші. Навпаки, мені здається, що наш чемпіонат достатньо цікавий і конкуренто­здатний. Усі суперники сповідують свій футбол, різний стиль гри. Ми просто здорово виглядаємо нині, а тому результат у всіх цих матчах закономірний. У кожному з поє­динків були свої складні чи легкі моменти, але добре, що нам удається здобувати по три очки. Можна це також пояснити тим, що ми нарешті спіймали ту гру, яку від нас вимагає наш тренерський штаб. Ми повірили у себе, у свої сили, а тому, переконаний, ми будемо лише додавати. Повірте, нам є куди ще зростати, тож ми не збираємося зупинятися на досягнутому. Думаю, будемо тішити наших уболівальників і надалі.

— Водночас перемоги «пивоварів» є мінімальними, а звідси й доволі нервове закінчення в багатьох зустрічах. На вашу думку, що потрібно для того, щоби уникати подібних ситуацій?

— Пригадуєте, ми минулого сезону грали так, що могли обігрувати лідерів із крупним рахунком, а потім із умовним аутсайдером просто втрачали очки, граючи внічию. Краще нехай будуть перемоги з рахунком 2:1, 1:0, 3:2, ніж у нас будуть якісь «гойдалки». Головне, щоби ми додавали в кожній зустрічі, демонстрували якісний футбол, аби зберігався той малюнок гри, якого від нас вимагає наш наставник. Звідси й ідуть позитивні результати. А щодо останніх хвилин — тут я з вами не погоджуся, бувають матчі, де ми впродовж 90 хвилин просто сидимо на воротах суперника, тоді як у них два удари за гру.

— Що говорить Сергій Солдатов з приводу вражаючої переможної серії?

— Відкрию таємницю: після гри в Одесі він нам сказав, що до снаги виграти і сім, і вісім матчів поспіль. Так і виходить. Наша велика футбольна родина зараз просто задоволена тим, що нам удається демонструвати подібні результати. Атмосфера в команді справді чудова. Щодо нашого наставника, то він просто детально пояснює нам усі матчі, робить ретельний розбір наших поєдинків, аналізує силу наших суперників. Думаю, якщо ми ці матчі виграємо, значить, ми справді виконуємо тренерські настанови. Як бачите самі, поки що для нас усе складається дуже вдало.

Володимир БОБИР.

X