«Багато хто говорив, що я поїхав гроші заробляти»: ексголкіпер Динамо відповів критикам після переходу до Шерифа

Переглядів 561
Олександр Калінін Олександр Калінін
1 голос
«Багато хто говорив, що я поїхав гроші заробляти»: ексголкіпер Динамо відповів критикам після переходу до Шерифа
Максим Коваль, фото: ФК Аль-Фатех
Колишній воротар Динамо та збірної України Максим Коваль прокоментував свій перехід до Шерифа. Вихованець запорізького футболу після чотирьох років на Близькому Сході повернувся до Європи.

Максим Коваль на днях підписав контракт з чемпіонами Молдови. Умови та термін договору не розголошуються. 29-річний воротар приєднався до Шерифа на правах вільного агента з саудівського Аль-Фатеху, кольори якого він захищав з 2018 року (110 матчів, 173 пропущенних голи, 27 сухих поєдинків.

«Знав, що це найтитулованіший клуб у Молдові. Знав про клуб ще до переходу до Динамо. У мене друг тут грав. Дуже багато позитивних відгуків».

Крім того, Коваль відповів вболівальникам, які критикували його рішення продовжити кар'єру на Близькому Сході, звинувачуючи українця в бажанні заробляти легкі гроші, а не робити вибір на користь спортивних амбіцій.

 
 
 
 
 
Посмотреть эту публикацию в Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публикация от FC SHERIFF | ФК ШЕРИФ (@fc_sheriff)

«Навіть якщо багато хто говорив, що я поїхав гроші заробляти, я знаю, що за цей час я потім відпрацював кожну копійку. За чотири роки пропустив лише одне тренування», – заявив Максим у інтерв'ю клубній прес-службі.

Футболіст також розповів про мету, яку він хоче досягнути у новій команді.

«Свої амбіції хочу відсунути на другий план. Хочу, щоб поки я тут, ми здобули якнайбільше перемог, титулів і дорога в єврокубках була дуже довгою», – додав новачок Шеріфа.

Нагадаємо, що Коваль розпочинав свою кар'єру у запорізькому Металургу, а влітку 2010 року у 17-річному віці приєднався до київського Динамо, у складі якого зіграв 107 матчів.

Крім того, у активі Коваля виступи за Говерлу, данський Оденсе та іспанський Депортіво. Двічі українець грав у складі збірної України.

Шериф наразі йде на першому місці у чемпіонаті Молдови. Команда з Тирасполю проведе матчі плей-офф раунду відбору Ліги Європи проти вірменського Пюніка (18-25 серпня).