Бартулович неодмінно посилить запорізький «Металург»

Переглядів 159
UkrFootball.ua UkrFootball.ua
0 голосів

— Щодо останніх новин із табору запоріжців, то, звичайно, ми всі прекрасно розуміємо, що «Металург» вже давно потребував підсилення складу. Думаю, це було помітно впродовж минулого чемпіонату неозброєним оком. Тому дуже добре, що в керівництва клубу є можливість піти назустріч тренеру та посилити команду. Повторюсь, що по минулому сезону було видно, що колектив явно недоукомплектований — забагато молоді, яка ще «не нюхала пороху». Команді такого рівня мають ставитись вимоги щонайменше боротьби за середину турнірної таблиці. Якщо ж дійсно Бартулович, Льопа та Пашаєв перебувають на перегляді, то це дуже добре для запорізького клубу. Одна справа, коли гравці є лише на перегляді, й зовсім інша, коли вже підписані повноцінні контракти. Головне, щоби керівництво зрозуміло, що зараз потрібно підсилюватись і вкладати хороші кошти. Я переконаний, що мають бути у складі як досвідчені футболісти, так і нові гравці. Але щось конкретне ми зможемо сказати, коли футболісти підпишуть повноцінні контракти.

До речі, нещодавно був у Запоріжжі в академії «Металурга» і спілкувався із тренерами команд. Можу вам сказати, що для молоді там створені одні із найкращих умов у нас в Україні. Але цю молодь потрібно десь награвати. Як на мене, найголовніше зараз — це перехід від дитячо-юнацького футболу у дорослий. Ось це для «Металурга» зараз актуальне питання. У запорізькому клубі вистачає власних талановитих вихованців, які грають у різних командах нашої держави, але чомусь саме у «Металурзі» вони надовго не затримуються. Не знаю, в чому причина, тому це, мабуть, питання до керівниц­тва. З іншого боку — в команді потрібні і вже визнані виконавці, які встигли пограти у прем’єр-лізі й знають, що таке справжній футбол. Тому, з огляду на ймовірні трансфери, Таран прекрасно знає можливості того ж Бартуловича, і у його можливому переході немає нічого дивного. Вони не один рік працювали пліч-о-пліч. Тим паче, я думаю, ця трійця перейде чи безкоштовно, чи за відносно невелику суму.

Якщо говорити конкретно по кадрах, то хотілося б відзначити саме можливий перехід Бартуловича. Я переконаний, що Младен неодмінно підсилить запорізький «Металург». Це дуже хороший футболіст, який вже не один рік чудово себе проявляє в чемпіонаті України. Візьміть також до уваги, що він стабільно виступав у зовсім різних командах, але це не заважало йому демонструвати свій клас. До того ж, він може як чудово виконати штрафний, так і повести команду за собою. Він зрілий футболіст, який і потрібен «Металургу». За умови, що його таки куплять, це буде величезний плюс для запоріжців. Стосовно решти ймовірних придбань, то пропоную трохи зачекати, адже список потенційних новачків може бути великим.