Богдан ШУСТ: «Заборгованість по зарплаті не впливає на наше рішення грати»

Переглядів 298
UkrFootball.ua UkrFootball.ua
0 голосів
Голкіпер «Волині» розповів «УФ» про індійську мандрівку, настрої перед весняною частиною чемпіонату, а також непросту фінансову ситуацію, яка склалась у «хрестоносців»

— Богдане, «Волинь» нещодавно повернулася з Індії — досить екзотичної мандрівки, як для українського клубу. Що зараз пригадуєте найбільше з тієї подорожі?

— Було дуже приємно подивитись, дізнатись про зовсім іншу для нас культуру. Про те, як живуть там люди. Це було дійсно цікаво. Що стосується безпосередньо самого футболу, то турнір, в якому ми брали участь, був організований на дуже високому рівні. Організаторам раніше не вдавалося його проводити з різних причин, але цього року все склалося якнайкраще. Надалі планують проведення цього турніру щороку, роб­лячи його ще привабливішим для клубів.

— Знаю, що в Індії досить специфічна кухня. Куштували щось?

— Ні, скажу відверто, їли звичну для нас їжу. Їхні страви довелось покуштувати, хіба що, під час польоту, але вони справді були усі специфічні — дуже гострі. Багато не з’їси (усміхається. — О. В.).

— Якої думки головний тренер Віталій Кварцяний про цей турнір?

— Найголовніше було — підготуватись до весняної частини цьогорічного сезону, адже ми практично не мали такої можливості. Як ви знаєте, не були проведені раніше заплановані збори нашої команди у Туреччині. Відтак, поїхавши до Індії, ми не могли тренуватись у дворазовому режимі, оскільки там дуже висока температура, а також значна вологість. Тому, думаю, самі здогадуєтесь, що це не дозволяло нам тренуватись двічі на день. Однак спогади про все залишились винятково позитивні.

— Який взагалі настрій зараз у команді, зважаючи на всі ці новини щодо майбутнього клубу?

— Ми усі прекрасно розуміємо ситуацію, що склалась. Нам залишається лише грати і віддаватись максимально кожній грі. Потрібно робити усе, що в наших силах. Загалом, настрій у нас хороший, адже маємо досить позитивний і згуртований колектив. У цій ситуації це найголовніше. Ми налаштовані дограти цей сезон у доброму настрої.

Розумію, що саме таке завдання зараз і стоїть перед командою…

— Бачите, тут у більшості футболістів чинні контракти — до літа цього року. Звичайно, не додається оптимізму від того, що з клубу зняли очки, але маємо таку картину. Якщо така ситуація вже склалась, то з неї потрібно достойно виходити.

— Чи погасили за останній час бодай частину заборгованості перед командою?

— Ні, заборгованості не були виплачені. Нам обіцяють, але… Думаю, лише час покаже, виплатять нам чи ні.

— Якщо не секрет, за скільки місяців вже накопичилась заборгованість по зарплаті?

— Уже достатньо. Зрозумійте мене правильно, я не хочу уточнювати суму заборгованості. Скажу так: заборгованість по зарплаті не впливає жодним чином на наше рішення грати. Зустрічав досить дивну інформацію, що команда, буцімто, збирається влаштовувати якийсь бойкот. Що це за нісенітниця? Не знаю, хто і навіщо розповсюджує таку неправдиву інформацію. Мені особисто це не зрозуміло. Тому можу запевнити, що стовідсотково дограємо цей чемпіонат. Інших розмов чи думок у нас не було.

Олександр ВОРОНІН.