Болі міг би підсилити команди з топ-четвірки

Переглядів 162
UkrFootball.ua UkrFootball.ua
0 голосів
Андрій ПОЛУНІН, екс-гравець «Дніпра».

«Севастополь» — «Ворскла». Севастопольцям після невдалого старту треба було покращувати свої позиції. До того ж, важливо було убезпечити команду від потрапляння до небезпечної зони. У полтавців у разі перемоги були чудові шанси зачепитися за місце в єврокубках. Склалося так, як склалося. Але, думаю, «Ворскла» не виключиться з боротьби.

«Таврія» — «Дніпро». Хуанде Рамос дещо змінив склад, але навіть у такому поєднанні дніпряни показали свій клас. Цього вистачило, щоби здобути три очки. Це має особливу вагу в ситуації, що мала місце під час підготовки до цього матчу.

«Шахтар» — «Карпати». «Гірники», напевне, пам’ятали про поразку, якої зазнали від львів’ян у першому колі. У гостей були передумови забити бодай один м’яч, але донеччани, як і дніпряни, зіграли на класі, тож заслужено перемогли.

«Говерла» — «Металург» Д. Могли мінімально виграти як закарпатці, адже арбітр мав усі підстави призначати пенальті за фол проти Віталія Буяльського, так і «металурги», в яких на вістрі активними діями відзначався один із кращих бомбардирів чемпіонату Мораєс. Але загалом рахунок відображає події на полі.

«Чорноморець» — «Металург» Зп. Ключовим у цьому матчі було те, що одесити до 20-ї хвилини забили два м’ячі, відтак, за великим рахунком, зробили гру. У другому таймі просто довели справу до логічного завершення.

«Зоря» — «Іллічівець». Луганці, як і одесити, також цілком заслужено здобули крупну перемогу. У принципі, всі голи у цьому матчі були трудовими. Відзначу, що в «Зорі» є два вправних нападники — Данило й Яннік Болі. Останній забиває майже в кожній грі, доводячи, що міг би виступати на вищому рівні. Думаю, за належного ставлення він міг би підсилити команди з нашої топ-четвірки.

«Динамо» — «Металіст». Вийшла цікава бойова гра, яка тримала в напруженні аж до кінця матчу, коли кияни схилили чашу терезів на свою користь. Що би там казали, «Динамо» все одно залишається потужною командою, складається з висококласних виконавців, які з кожним матчем усе краще розуміють один одного. На мій погляд, динамівці до кінця будуть змагатися за чемпіонство.

Що стосується харків’ян, то тяжко не погодитися зі словами Ігоря Рахаєва, що на планах щодо «золота» можна поставити хрест. Ураховуючи відрив од конкурентів, думаю, «Металісту» ще до снаги поборотися за бронзові нагороди. Судячи зі сторони, команда нормально грає, але третій матч поспіль не може перемогти, тож, на мою думку, має проб­леми психологічного характеру. Невизначеною залишається ситуація з власником, що позначається на команді. Як і відставка Мирона Маркевича. За всієї поваги до молодого тренера Рахаєва, цю команду створював Маркевич, який знаходив спільну мову із футболістами, відтак «Металіст» виріс до того, що минулого сезону здобув історичні для себе срібні нагороди. За нинішніх умов підтвердити це харків’янам буде вкрай складно.