«Бондар і його асистент явно не впоралися з грою»

Переглядів 132
UkrFootball.ua UkrFootball.ua
0 голосів
Мирослав СТУПАР, екс-арбітр ФІФА.

«Олімпік» — «Шахтар». П’єрлуїджі Коліна намагався захистити арбітра цього матчу, але Іван Бондар і його асистент Олександр Корнійко явно не впоралися з грою. На 17-й хвилині Ордець узагалі не бачив м’яча, а був у положенні «партер», і м’яч влучив у руку, яка була опорною. А Бондар призначає 11-метровий і дає захиснику червону картку. Мабуть, це унікальний випадок в історії футболу. Це не втискається в жодні пояснення визначення гри рукою. На 37-й хвилині Тайсон і Гришко по-чоловічому поборолися за м’яч, бразилець просто впав, а Гришко встояв на ногах — Бондар чомусь вказує на «позначку». На 77-й хвилині Конде в підкаті наче дотягнувся до м’яча, але на повторах видно, що Тейшейра все-таки виявився спритнішими, проштовхнув м’яч, і захисник «Олімпіка» порушив правила. Тут справедливе вилучення і 11-метровий. Ну і апогеєм став момент на 90-й хвилині, коли Корнійко проґавив, хоча незрозуміло, як це можна було не помітити, що в момент удару Ісмаїлі Степаненко перебував у двометровому офсайді. У більш тонких випадках Корнійко правильно фіксував положення поза грою, а цього разу чомусь не зреагував. А це результативна помилка. Не можна говорити, що суддівська бригада діяла на користь однієї команди — помилялася в обидві сторони.

«Динамо» — «Говерла». Легкий матч для суддівства, і проблем у Костянтина Труханова не було. Але на 79-й хвилині, коли Гонсалес накрутив суперників і проривався в штрафний, Люлька відверто прихопив його руками і завалив на землю, а свисток арбітра промовчав. Правда, результат був уже 2:0.

«Сталь» — «Металург». На 12-й хвилині молодий арбітр Микола Балакін, який непогано розпочав кар’єру в прем’єр-лізі, справедливо призначив 11-метровий, коли Попов зніс в штрафному Кулача. На 23-й хвилині Гвилія вискакував на простріл, але захисник «Сталі» не дав йому зіграти, десь зачепив суперника, і той впав. Балакін, на жаль, не звернув на це уваги. На 87-й хвилині, за рахунку 3:0, Кулач увірвався в штрафний і Лисицький в підкаті хотів зіграти в м’яч, але зіграв в ногу Кулачу. Ці помилки не вплинули на кінцевий результат, але арбітр повинен бути більш принциповим, і не пропускати фоли.

«Чорноморець» — «Ворскла». Це перший матч, коли Євген Арановський не усміхався. Мабуть, за щось переживав. Матч видався напруженим. На 62-й хвилині арбітр вилучив Бартуловича, який у боротьбі ліктем ударив Гадрані по обличчю. Якби Арановський обмежився жовтою карткою, ніхто б йому й слова не сказав. Мабуть, на рішення судді вплинула реакція захисника, який корчився від болю, але це не була травма, просто больові відчуття, які швидко минули. Тим більше, дії Бартуловича не були навмисними. На 84-й хвилині після удару Куценка м’яч, який летів у площину, влучив Сапаю у виставлену руку. Момент 50 на 50, адже не було відвертої гри рукою.

«Зоря» — «Олександрія». До Юрія Можаровського немає претензій.

«Металіст» — «Дніпро». Анатолій Жабченко нестабільно судить. Коли «Металіст» зрівнював рахунок, Прийомов з розгону, не плечем, а спиною врізався в Едмара. Це скоріше порушення, ніж ні, тим більше, якщо порівняти з фолом Гришка проти Тайсона.

«Карпати» — «Волинь». Юрій Мосейчук відпрацював на хорошому рівні.

X