Боротьба до останнього: екслегіонери Динамо та Шахтаря розіграли медалі європейського чемпіонату

Переглядів 903
Владислав Лютостанський Владислав Лютостанський
2 голоси
Боротьба до останнього: екслегіонери Динамо та Шахтаря розіграли медалі європейського чемпіонату
Домагой Віда та Беньямін Вербич. Фото: АЕК
Колишні легіонери київського Динамо – вінгер Беньямін Вербич та захисник Домагой Віда – учора, 14 травня, розіграли перше місце чемпіонату Греції.

Вчора, 14 травня, в останньому турі чемпіонату Греції команда Іонікос, в якій грає Дмитро Чигринський, вилетіла у нижчу лігу, зігравши внічию з Ламією.

Проте, головна увага вболівальників була пов'язана з боротьбою за призові медалі. На них претендували дві команди, в яких грали ексдинамівці: Домагой Віда - в АЕК та Беньямін Вербич - у Панатінаїкосі. У складі останньої грає бразилець Бернард, який виступав у донецькому Шахтарі з 2013 по 2018 рік.

Панатінаїкос мав математичні шанси на чемпіонство, для цього була потрібна поразка жовто-чорних та власна перемога.

Дива не вийшло. Панатінаїкос поділив очки з Арісом (1:1) і втратив шанс стати чемпіоном країни вперше за 12 років. Своєю чергою АЕК розбив Волос і оформив свій 13 титул чемпіона. Господарі здолали суперника з рахунком 4:0, завдяки чому афінський клуб за 36 турів заробив 83 бали, забив 69 м'ячів та пропустив 17. Різниця склала +52.

АЕК святкує перше чемпіонство з 2018 року. Фото: АЕК

Варто зазначити, що клуб Вербича та Бернарда вкрай невдало провів заключні матчі чемпіонату, що коштувало золотих медалей. В останніх п'яти турах грецької Суперліги Панатінаїкос переміг лише одного разу, тричі зіграв унічию та зазнав однієї поразки.

Математичні шанси на третє місце мав ПАОК, у складі якого грає колишній захисник Динамо Томаш Кенджора та екскапітан Шахтаря Тайсон. Проте, Олімпіакос здолав чорно-білих (1:0) та забрав бронзові нагороди турніру собі.

Віда здобув свій шостий чемпіонський трофей у футбольній кар'єрі. Хорват двічі вигравав золото з київським Динамо та Динамо Загреб, а також одного разу з турецьким Бешикташем.

X