«Будуємо майбутнє Колоса»: Вишняк – про поточний стан справ у ковалівців та перехід Чоботенка до Полісся

Переглядів 350
Артем Жилінський Артем Жилінський
1 голос
«Будуємо майбутнє Колоса»: Вишняк – про поточний стан справ у ковалівців та перехід Чоботенка до Полісся
Ярослав Вишняк. Фото: ФК Колос
Наставник ковалівського Колоса Ярослав Вишняк висловився стосовно літнього міжсезоння у ковалівців та розповів, як команда планує розвиватися у майбутньому.

Ярослав Вишняк вважає, що Колос відмовиться від орендних угод і буде будувати команду з футболістами на контрактах. Наставник оцінив минулий сезон ковалівців.

«Зараз ще четверо гравців молоді проходять збори з основою і виглядають непогано. Процес іде. Будуємо майбутнє Колоса, яке залежатиме від наших гравців, а не від орендованих. 

Влітку 2022 року важко було зрозуміти, хто у якому стані. З побоюванням починали сезон. Сезон пройшли нерівно, були серії, коли набирали очки, і навпаки – втрачали. Стабільності не вистачало. Загалом, гадаю, могли виступити краще».

Також Вишняк впевнений, що перехід Чоботенка до Полісся — серйозна втрата для Колоса. Тренер назвав причини трансферу захисника та оцінив дії житомирського клубу в міжсезоння.

«Так, це втрата. Більш вигідна фінансова пропозиція з боку Полісся. Він довго думав, ми хотіли його залишити, але не змогли домовитися щодо фінансових умов.

Полісся поводиться на ринку агресивно, можуть собі дозволити підписувати гравців, які їм цікаві. Є такі клуби, які трошки вносять смуту в повільне та розмірене життя УПЛ», — заявив Вишняк ексклюзивно для FanDay.net.

  • Вишняк працював у Колосі ще з літа 2018.
  • Головним тренером ковалівців спеціаліст став влітку 2022 року.
  • Колос за підсумками сезону 2022/23 посів дев'яте місце в УПЛ, набравши 36 очок у 30 матчах.
  • 26-річний Чоботенко є вихованцем київського Динамо та донецького Шахтаря;
  • Раніше виступав за Маріуполь (2018-2022 рр., 84 матчі, чотири голи) та Колос (2022-2023 рр., 26 матчів, два голи);
  • Аналітичний портал Transfermarkt оцінює гравця в 600 тисяч євро.